23948sdkhjf

Ledande internationell stålkonferens kommer till Sverige

Under två dagar samlas branschfolk från den internationella stålbranschen på Steel Net Forum som i år hålls i Stockholm.
Steel Net Forum, den årliga konferensen för den internationella stålbranschen, kommer att hållas den 22-23 maj på Grand Hotel i Stockholm. Temat för konferensen är i år New Dynamics for Steel Markets in Northern Europe.

- Vi är väldigt glada över att vara värd för årets Steel Net Forum, säger Lennart Uhlmann, ordförande i Stål- och Metallföreningen, som samarrangerar konferensen med den europeiska föreningen Eurometal samt arrangören BraMässor Sverige AB. – Programmet håller på att sammanställas, och ser mycket lovande ut med både internationella och svenska talare, fortsätter Lennart Uhlmann, i ett pressmeddelande..

Världsledande inom stål
Sverige har mycket att komma med vad gäller stålproduktion och blir ett perfekt värdland för konferensen som tidigare gått i bland annat Köpenhamn och Prag. Svenska stålföretag utvecklar ständigt nya stålsorter och produkter och Sverige är i många fall världsledande när det gäller avancerade stål. Enligt den svenska stålindustrins branschorganisation Jernkontoret exporteras det svenska stålet till cirka 140 länder. Det sammanlagda värdet av exporten uppgick 2012 till cirka 48 miljarder kronor.

Konkurrens, lönsamhet och mycket mer
Ämnen som tas upp på årets konferens innefattar konkurrens och lönsamhet inom ståldistribution, möjligheter för diversifiering inom ståldistribution med järnfria metaller och hur framtiden ser ut för närdistribution. Hela programmet kommer att publiceras inom kort.

Steel Net Forum
Steel Net Forum arrangeras av svenska Stål- och Metallföreningen och europeiska Eurometal i samarbete med arrangören BraMässor Sverige AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094