23948sdkhjf

Började i ett småländskt garage

Nu säljer Work System sin utrustning och inredning till transportbilar i hela Norden.
Det började i ett småländskt garage men i dag har Work System hittat ut på nya marknader och för ett par veckor sedan startade företaget en ny anläggning i Norrköping.

– Våra kunder är snickare, elektriker och entrepenadfirmor. Det handlar om hantverkare överlag. Allting tillverkas här nere i Småland. All typ av stål bockas här nere strax utanför Jönköping. Det är krocktestat och allt. Många tror att våra grejer är från Kina eftersom vi håller ett ganska lågt pris, säger Klas Blomkvist, etableringansvarig på Work System till Metal Supply.

Work System utvecklar och säljer svensktillverkad utrustning och inredning till transportbilar. Det kan vara fast monterade hyllor och annan förvaring som gör det mycket lättare att ha ordning i bilen för exempelvis en rörmokare eller elektriker som tillbringar mycket arbetstid i bilen.

Huvudkontoret ligger i Tenhult strax utanför Jönköping. Tenhult är inte minst känt för att den stora husvagnstillverkaren Kabe huserar på orten.

– Vi är glada över att vara på plats i Norrköping så att vi kan vara närmare våra kunder i regionen och kunna fortsätta växa, säger Klas Blomkvist till Affärsliv. Läget vid E22 ger bolaget ett bra skyltläge.

Work System hyr en del av den fastighet som förr var NT:s tryckeri. Här finns gott om plats för montering i kundernas fordon.

– Våra kunder vill ha ordning och reda i bilen och det är exakt vad vi hjälper dem med, säger Thommy Bjärud, platschef. Bolaget effektiviserar lastutrymmet på transportbilar och utrustningen är krocktestad.

Work System har sedan starten 2009 gått från att vara ett garageföretag till en erkänd aktör på stark frammarsch. Företaget finns på flera orter i södra Sverige och även i Norge och Finland. Dessutom säljer man transportbilsinredning via nätbutik till Tyskland och England.

– Vår ambition är att växa vidare genom att erbjuda marknaden bästa pris och flexibla lösningar anpassat för varje kund. Vi har blivit ett känt varumärke och ser fram mot att berätta för kunderna i Norrköping hur vi kan underlätta deras arbetsvardag, säger Klas Blomkvist.

Work System har 45 anställda och omsatte förra året 42 miljoner kronor. Årets omsättning beräknas bli 60 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095