23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

”Vi ville följa två spår:

dels leverera till branschjättarna, dels ta våra produkter till nästa nivå.”

Tillverkningen av hydrauliska gripklor har blivit mycket enklare för Sara Saes arbetare tack vare Sandvik Coromants program för produktivitetsförbättring (PIP).

”Det brukade ta 16 till 18 timmar att tillverka en hydraulisk gripklo, men med hjälp av PIP- programmet har tiden minskat till strax över två timmar”, säger M. Kandaswamy, chef för tillverkning och processkontroll hos Sara Sae.

Kandaswamy, som varit anställd länge hos företaget, berättar hur hårt arbetarna slet för att tillverka de hydrauliska gripklorna innan Sandvik Coromants PIP-program genomfördes.

”Förut kunde vi nätt och jämnt tillverka 14 eller 15 gripklor på en månad, men nu kan vi lätt tillverka 30, och dessutom ha överskottskapacitet kvar”, säger han.

Sandvik Coromant gjorde en grundlig analys av Sara Saes processer, både ur företagets och arbetarnas synvinkel, och konstruerade sedan det program som har underlättat så mycket för arbetarna.

Samir Dhawan, teknisk chef hos Sara Sae, säger att det i början fanns en viss oro kring programmet. Han minns hur åtta maskiner stoppades och stilleståndstiden försvann när programmet infördes. ”Våra medarbetare förstod att det var för deras eget bästa”, säger han. "Mellancheferna var svårast att övertyga, men när de väl fått känsla för programmet blev de övertygade.”

PIP-programmet har satt igång ett skifte i arbetsprocessen och lett till mycket stora produktivitetsvinster för företaget, som siktar på att bli en av de större globala spelarna inom verktygsbranschen.

”Produktkvaliteten har förbättrats, kostnaden per komponent har minskat och arbetarna är mycket glada”, säger en nöjd Kandaswamy.

De fyra stegen i Sandvik Coromants Program för produktivitetförbättring, PIP:
1. Undersökning: ett av Sandvik Coromants produktivitetsteam identifierar flaskhalsar och förbättringsområden och samlar in data, främst genom observationer och befintlig dokumentation.

2. Rekommendation: efter analyser föreslår teamet alternativa lösningar, exempelvis nya skärdata, nya metoder och nya verktyg för att öka produktiviteten och minska kostnaderna inom utvalda områden.

3. Validering: teamet verifierar de förslag som valts ut med företagets produktionspersonal. Teamet tillhandahåller en omfattande rapport till grund för kommande beslut.

4. Implementering: tillsammans skapar Sandvik Coromant och kunden en detaljerad plan för fortsättningen, bland annat med instruktioner för vem som gör vad och när, vilka investeringar som behövs och hur lanseringen ska gå vidare. Nödvändig utbildning genomförs och programmet följs upp för att se att förbättringarna fungerar som planerat.

SANDVIK Coromant Sverige AB
Box 12
164 93 Kista
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5563507846

Tipsa en kollega

0.047