23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hur Godrej förändrade sin kapitalförvaltning med HxGN EAM

G&B:s implementering av HxGN EAM har förändrat deras tillgångsförvaltning och gjort det möjligt för dem att hantera sina tillgångar mer effektivt, minska driftskostnaderna och förbättra drifttiden.

Godrej & Boyce Mfg. Co. Ltd. (G&B) är ett indiskt konglomerat som är känt för sin exceptionella teknik och innovationsanda och som har bidragit till Indiens ekonomiska framsteg sedan företaget grundades 1897. Att spåra och hantera mer än 15 000 tillgångar fördelade på 14 affärsenheter är dock inte ett lätt jobb.   
  
Utmaningen: Hantering av olika tillgångar i flera affärsenheter   
  
G&B:s interna applikation för att samordna underhållsaktiviteter gjorde det inte möjligt för dem att spåra tillgångsdata med den noggrannhet som krävdes. Dessutom tog det tid att manuellt extrahera underhållsanalyser, KPI-information och rapporter. Slutligen var applikationen inte ansluten till företagets ERP eller reservdelslager. Huvudsyftet med att implementera en ny lösning för tillgångshantering var att effektivisera underhållsprocesserna för en mängd olika tillgångar, inklusive tillverkningsanläggningar, anläggningar och flottor, i realtid. Dessutom behövde G&B en lösning som enkelt kunde anslutas till tredjepartssystem och ge de fördelar som förknippas med Industri 4.0 och RPA.   
  
Lösningen   
  
För att lösa detta problem implementerade G&B HxGN EAM. Denna förstklassiga lösning för tillgångshantering kunde effektivisera underhållsprocesserna och utnyttja AI och maskininlärning för att minimera maskinernas stilleståndstid, förbättra beslutsfattandet och uppnå större flexibilitet.     
  
HxGN EAM erbjuder övervakning och rapportering i realtid, vilket ger en standardlösning för alla affärsområden med flexibilitet att tillgodose behoven hos olika affärsenheter. De avancerade funktionerna gjorde att resurserna användes mer effektivt och bidrog till att sänka driftskostnaderna. HxGN EAM:s intuitiva användargränssnitt var också en avgörande faktor vid valet, eftersom det handlade om att implementera programvaran för över 2 000 personer på 35 olika platser. HxGN EAM är integrerat med olika system, bland annat företagets Infor LN ERP, MES, SFDC CRM och en intern applikation för kundförfrågningar.   
  
Viktiga resultat: Förbättrad drifttid för tillgångar, arbetsutnyttjande och lagerkostnader   
   
Idag hanterar HxGN EAM över 150 000 tillgångar, 1,5 miljoner artikelreferenser, 95 000 arbetsorder per år och 125 000 dokument. Företaget kan hålla rätt inventarier och fatta välgrundade beslut om uppdateringar eller uppgraderingar av utrustningen tack vare fullständig tillgång till alla tillgångar. Systemet spårar också drifttid, MTBF och MTTR, vilket gör att företaget kan förbättra drifttiden för sina tillgångar från 60% till mer än 95%. Som ett resultat av detta minskade lagerkostnaderna med 45% och det effektiva arbetskraftsutnyttjandet förbättrades med 70%. Eftersom det var enkelt att söka i lagret och få en fullständig bild av alla lager på alla platser kunde man fatta bättre beslut om inköp, reparationer och förnyelser. HxGN EAM har lett till ett antal betydande fördelar för företaget. Under de kommande åren kommer det att fortsätta att stödja företagets framtida tillväxt och uppdrag att glädja över en miljard kunder över hela världen.   
  
Slutsatser   
  
G&B:s implementering av HxGN EAM har förändrat företagets tillgångshantering och gjort det möjligt för företaget att hantera sina tillgångar mer effektivt, minska driftskostnaderna och förbättra drifttiden. HxGN EAM:s funktioner för övervakning och rapportering i realtid, det intuitiva användargränssnittet och de avancerade funktionerna har gjort det till en idealisk lösning för G&B:s mångsidiga verksamhet. Plattformens skalbarhet och anpassningsbarhet till arbetsflödet gör det enkelt att spåra och hantera tillgångar. Den framgångsrika implementeringen av HxGN EAM var möjlig tack vare Hexagons stöd för implementering, migrering och utbildning. G&B:s erfarenhet visar att implementering av en förstklassig lösning för tillgångshantering som HxGN EAM kan ge betydande fördelar för ett företag.   
  
Du kan läsa hela fallstudien här för att lära dig mer om vad G&B uppnådde med HxGN EAM.      
 

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.033