23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vilka av våra ventiler är godkända för gas?

Gas används runtomkring dig nästan hela tiden, kanske utan att du tänker på det. För att kontrollera gasflöden behövs gasgodkända ventiler och massflödesregulatorer av högsta klass – och just detta är Bürkert experter på.

Enkel reglering
Gas används inom till exempel sjukvården där både lustgas och syrgas är vanliga gaser. Inom industrin används gas bland annat för att härda stål, på laboratorier används gas för att skapa exakt rätt livsmiljö för mikroorganismer – och när du ser en konsert med pyroteknik så är det ett exakt gasflöde som styr pyrotekniken.

Gemensamt för alla dessa användningsområden är att de är beroende av en exakt mätning och reglering av gaserna, som snabbt kan justeras för att uppnå önskat resultat.

– Om du till exempel behöver syrgas måste mängden gas snabbt justeras i takt med dina andetag, och för att mikroorganismerna i en bioreaktor ska frodas behöver labbet veta att deras livsmiljö är exakt likadan hela tiden, säger Kjell Ljungberg, segmentsansvarig för gas på Bürkert.

Experter på gas
Den andra gemensamma nämnaren för alla användningsområden som nämns i den här texten, är att det ofta är ventiler från Bürkert som säkerställer att man uppnår önskat resultat.

– Alla de här områdena har en naturlig plats i vår vardag. Vi är starka inom allt från industri och läkemedel till laboratorier, mat och bryggerier. Jag törs påstå att om man hanterar gas i någon del av sin verksamhet, så har alltid Bürkert mycket som vi kan hjälpa till med, säger Kjell Ljungberg.

– Oavsett vilken applikation du behöver hjälp med så har vi troligen en produkt framtagen för just den applikationen. Jag tror inte det finns någon annan tillverkare som har samma bredd som Bürkert.

Läs vidare på Bürkerts hemsida.

Bürkert Sweden
Bjäre Plats 13
218 45 Vintrie
Malmö stad
Sverige
VAT nummer: SE5561166439

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031