23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

H&M:s automatiserade lager är beroende av tryckluft från Granzow AB

I Borås ligger ett av H&M:s modernaste logistikcenters. Här jobbar över 1000 personer dygnet runt och det automatiserade lagret försörjer den nordiska marknaden med onlinevaror, helt beroende av tryckluft från Granzow.

– Tryckluften i huset används mest till automatiseringen och är helt kritisk, annars hade vi inte gått runt. Skulle den försvinna stannar automatiseringen. Därför har vi tillsammans med Granzow valt att ha full redundans (back-up), även torkar och så vidare har vi dubblering av. Vi har alltså två anläggningar, men en av dem skulle klara av att fylla vårt behov, säger Johan Anderson som är fastighets- och säkerhetschef på H&M i Borås.

Ny tryckluftsutrustning

När huset byggdes för 7 år sedan fanns det inte med i beräkningarna att förbrukningen av tryckluften skulle öka så pass mycket som den gjort. De insåg ganska snart att den gamla tryckluftsanläggningen inte fyllde behovet och att en ny anläggning behövdes.

Efter en upphandling så föll valet på Granzow som leverantör både av produkter och på servicesidan.

– Samarbetet med Granzow hade fungerat bra på servicesidan sedan innan, och vid nya upphandlingen fick kompetens och pris avgöra. Till exempel inbjudan att göra en riskanalys på utrustningen var viktig för oss, säger Johan.

De valde att gå över till en större och modernare utrustning som kan styra sig själv. Bland annat samspelar de två kompressorerna och kör halva tiden var. Dessutom återanvänds den värme som kompressorerna genererar till husets luftaggregat och kan på så sätt värma upp fastigheten under vintertid.

Underhåll

I huset finns ett Maintenance-team som sköter automatiseringen där tryckluften är en avgörande del för driften. De kontrollerar utrustningen veckovis. Bland annat kollar de tryckluftsbehållarnas kondensavtappare och säkerhetsventiler, och ser till att kompressorrummet inte används som förråd vilket är vanligt för sådana utrymmen.

– Det här är ju en kritisk anläggning så vi vill inte ha en massa saker liggandes i kompressorrummet som inte ska vara här, även ur brandsynpunkt då detta är en egen brandcell, säger Johan.

Johan och H&M har också tecknat ett servicekontrakt med Granzow så de alltid är trygga med att det förebyggande underhållet sköts och att utrustningen alltid är i toppskick. Skulle mot förmodan något akut inträffa så vet de direkt vem de ska höra av sig till för omedelbar åtgärd.

Det är enkelheten med kontakt och kompetensen som är det bästa med Granzow berättar Johan.

– Jag pratade med Maintenance-teamet om att direktkontakten med Granzow fungerar väldigt bra. Vi vet vem vi ska ringa och det är trevlig stämning mellan bolagen. Det känns också som att vi träffat rätt mellan kompetenserna så det fungerar väldigt väl, där har vi absolut inget att klaga på. Vi kan inte själva hålla alla våra kompetensområden högt hela tiden, utan vi behöver ha specialisthjälp på tryckluft, el och ventilation.

Tryckluft att lita på

För Granzow är det viktigt att kunden får rätt service, rätt kapacitet, rätt flöde och rätt luftkvalitet. I lösningarna ingår kvalitetsprodukter, optimerade flöden, backup-system (redundans) och en trygg service. ”Tryckluft att lita på” är en mening som väger tungt och något som Granzow alltid strävar efter att kunden ska ha.

– Vi tycker att anläggningen på H&M är perfekt optimerad för dem. Vi har tagit fasta på trygghet i redundans och service, med komponenter som ger dem exakt den luftkvalitet och flöde som deras verksamhet kräver, säger Zoran Simunovic, distriktsansvarig säljare på Granzow.

Granzow AB
Malmagatan 3
745 37 Enköping
Enköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561157909

Kontaktperson

GA

Tipsa en kollega

0.047