23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nya Panasonic 4K-multifunktions-kameror

4K-multifunktionskameror levererar högkvalitativ video och förenklar kameraanvändningen när de integreras i professionella broadcast-system.

Panasonic Connect Europe presenterar i dag två nya banbrytande 4K-multifunktionskameror, AW-UB50 och AW-UB10, som är utformade för att släppa lös kreativiteten under videoproduktion. Båda kamerorna är av box-typ och baseras på LUMIX digitalkamerateknik med utbytbara objektiv och en mängd nya funktioner för att effektivisera arbetsflödet för videoproduktion. De är idealiska för de snabbt växande marknaderna för videoproduktion för företag och utbildning, samt för broadcast och liveunderhållning. Kamerorna kommer att finnas tillgängliga under Q1 2025.

Marknadsledande sensorer i fullformat
UB50 har en MPS-sensor i fullformat och UB10 har en MFT-sensor (Micro 4/3), båda stöder alla vanliga IP-protokoll, till exempel Panasonics AW-styrprotokoll samt överföringsprotokollen RTP, RTSP, RTMP/S, SRT och NDI HX2. 

UB50 är optimerad för filmproduktion och har ett mindre skärpedjup än UB10. Både UB50 och UB10 använder autofokusteknik med motivigenkänning i realtid, vilket gör att kamerorna automatiskt identifierar motivet och håller det i fokus.

Båda kamerorna har också Dual Native ISO- och V-LogL-funktioner för att ge videoproduktionsteam den flexibilitet som krävs för att planera och bygga ett kameraekosystem som är optimerat för individuella produktionskrav.

Banbrytande mångsidighet och flexibilitet
UB50 och UB10 förenklar arbetet i professionella broadcast-system och är idealiska för att filma, spela in och distribuera videoproduktioner vid stora liveevenemang. 4K-multifunktionskamerorna stöder rik, mångsidig bildinspelning och är otroligt enkla att använda på plats, vilket möjliggör mer kreativ videoproduktion.  

Designen har fokus på installationsflexibilitet. Båda modellerna har ett kompakt hölje med höjd, bredd och djup på mindre än 10 cm, vilket gör det möjligt att installera dem där det finns begränsat med utrymme. De kan också användas för handhållen fotografering med en gimbal, vilket ger användaren större flexibilitet.

Både UB50- och UB10-kamerorna har 3G-SDI OUT, HDMI typ A, LAN-terminal, TC IN/OUT, GENLOCK IN och USB typ C in- och ut-gränssnitt. LAN-terminalen är kompatibel med Power over Ethernet (PoE+), med videoöverföring, styrning och ström i en enda kabel, vilket ytterligare minskar komplexitet och krångel.

Enkel användning i fjärrstyrda kamerasystem
När UB50 och UB10 är kopplade till fjärrkamerasystem i samma nätverk är de helt kompatibla med Panasonics fjärrstyrningspanel AK-HRP1010 och framtida stöd för fjärrkamerakontrollen AW-RP150GJ och Panasonics live-switchar är planerad. Kamerorna kan också användas för tally-styrning. Genom att installera en färgprofil som är kompatibel med den integrerade 4K-kameran Panasonic AW-UE160 är det enkelt att matcha färger i blandad drift med fjärrkameror.

Den framtidssäkra designen hos UB50- och UB10-kamerorna gör det möjligt för Panasonic att implementera framtida stöd för IP-baserade överföringsstandarder som NDI® HX2[1]. Detta stöder allt mer flexibla metoder för videoproduktion, till exempel videodistribution med hjälp av streamingtjänster och uppbyggnad av IP-baserade system.

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Tipsa en kollega

0.046