23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panasonic lanserar 4K-studiokamera och fiberadapter

Panasonics AK-UCX100-studiokamera spelar in i 4K i alla miljöer och levererar överlägsen IP-baserad flexibilitet och kvalitet.

Panasonic Connect Europe presenterar i dag sin nya studiokamera AK-UCX100 och kamera-fiberadaptern AK-CFA100. De två produkterna levererar bilder av högsta kvalitet och ger kunderna ökad flexibilitet för studioproduktion och live-evenemang. UCX100 gör det möjligt för användare att välja driftsstil för att möta sina budget- och produktionsutmaningar. Den kan användas med ett enda kamerahuvud eller i kombination med en CFA (Camera Fiber Adaptor) eller CCU (Camera Control Unit) – vilket ger bilder av högsta kvalitet i alla miljöer. UCX100 och CFA100 kommer att finnas tillgängliga från december 2024.

Flexibel drift
UCX100 stöder 3G- och 12G SDI-utsignaler från kamerahuvudet och direktanslutning av fjärrkontrollpanelen, med synkronisering och tallylampa, så att den kan användas fristående. Kamerahuvudet kan också fungera i icke-CCU-läge genom direktanslutning till ett 25 Gbps-nätverk med hjälp av ett ST 2110-medietransportnätverk. Genom att lägga till dubbelriktade SFP+-moduler ger detta full redundans för ST 2022-7.

Panasonics nya kamera-fiberadapter (CFA100) kan överföra ström till kameran genom en standard ST 311-hybridfiberkabel för fristående kameradrift. Alternativt kan kameran drivas av en CCU eller en lokal 12 V XLR-strömkälla. Användare kan utnyttja valfritt strömförsörjningsläge och anslutningsmetod som svartfiber eller ST 2110-anslutning. När den används i kombination med CFA100 kan den leverera ström i cirka 2 km (eller maximalt 10 km med en fiberoptisk kabel[1]).

Vid produktion av innehåll i en traditionell studio med en CCU kopplas kameran ihop med Panasonics nyligen lanserade serie Camera Control Units AK-UCU700/UCU710, som har alla traditionella anslutningar samt valfri Dante-, ST 2110- och ST 2022-7-redundans. Dessutom kan den också stödja ett brett urval av protokoll, såsom NDI® High Bandwidth, SRT, samt parallell drift av basband och IP.

UCX100 kan enkelt paras ihop med vilken Panasonic-kamera som helst, inklusive PTZ-kameran AW-UE160, för att säkerställa en enhetlig och konsekvent produktionskvalitet. Båda kamerorna har samma sensor, vilket möjliggör jämn färgmatchning. När UCX100 används med AK-UCU700/710-serien stöder den 4x höghastighets 1080p och 2x höghastighets UHD.

Designad för framtidens liveproduktion
Med hjälp av de senaste innovationerna har Panasonic löst ett antal utmaningar för användarna när det gäller IP-konvertering. UCX100-studiokameran är kompatibel med SMPTE ST 2110 IP-baserad videoöverföring och levererar okomprimerad 4K-video för produktion både i studio och live. ST 2110 kan antingen anslutas via AK-UCU700 eller direkt till kameran för CCU-fri drift. För evenemang på plats där bandbredden är begränsad kan UCX100 överföra visuellt förlustfri videokvalitet med låg latens med hjälp av JPEG XS-standarden[2]. Den kommer också att ha en "tagged VLAN"-funktion[3], som kan gruppera anslutna kameror, vilket förenklar hanteringen av storskaliga nätverksoperationer. 

Väcker live till liv genom linsen
UCX100 är utformad för att ge liv åt live-scenproduktioner. Upplösningen på 2 000 TV-linjer återger detaljer i HD. Det breda dynamiska omfånget och färgomfånget hos HDR (HLG)/BT.2020 förmedlar rika nyanser och färger med en känsla av realism. Dessutom har kameran en mängd olika funktioner för att förbättra inspelningar, till exempel moirédämpningsfilter[4] som kan minska moiré-effekten som kan uppstå vid fotografering med LED-väggar. Den har också en fokusindikator med hög precision som stöder fokuspunkter med en guide-display.

Stefan Hofmann, Sales Engineering Manager for MEBD Pro-AV på Panasonic Connect Europe GmbH, säger: "Kraven på produktion av live-evenemang utvecklas snabbt och den växande användningen av LED-väggar och ljusteknik ökar behovet av kameror som levererar innehåll av hög kvalitet. UCX100-studiokameran och CFA100 löser denna utmaning och ger produktionsteamen valfrihet och garantier för högkvalitativ produktion oavsett miljö.”

digitalPR
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark

Tipsa en kollega

0.032