23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Laray investerar i NSS-skåp: ”Viktigt att kunna verifiera ytbehandlingens funktion"

Larays investering i NSS Saltsprayskåp (Neutral Salt Spray) säkerställer optimal ytbehandling för olika typer av underlag och applikationer. Urban Carlsson, vd: "Vi kan både testa befintliga processer och potentiella, framtida lösningar för våra kunder."

Laray har gjort en investering i ett NSS saltsprayskåp för att kunna utföra korrosionstester. Detta är en del av företagets satsning på att behålla sin ledande ställning som systemleverantör av avancerad ytbehandling och lackering inom svensk tillverkningsindustri.

– Vi märker en stadig ökning i uppdrag, förfrågningar och projekt som omfattar produkter med mycket höga krav på kvalitet och ytbeständighet, särskilt inom områden som försvarsmateriel och energikomponenter. Genom att vi nu kan utföra korrosionstester internt, kan vi erbjuda våra kunder en snabbare och mer effektiv process. Det garanterar att vi kan utveckla den bästa ytbehandlingen för deras specifika behov, säger Urban Carlsson, vd för Laray.

NSS-metoden (Neutral Salt Spray) används för att undersöka korrosionsbeständigheten hos komponenter och ytbehandlade delar. Denna testmetod är vanligt förekommande inom branscher som fordonsindustrin, lackering, ytbeläggningar, kemi, flyg, elektronik, offshore och försvarsindustrin.

– Genom att erbjuda NSS-tester kan Laray ge kunderna ytterligare en garanti för kvaliteten. Med dessa tester kan vi inte bara verifiera befintliga processers och produkters egenskaper, utan också utforska och utvärdera nya lösningar för framtida behov, säger Urban Carlsson, vd för Laray.

Saltspraytester används i flera olika former inom nationella och internationella standarder. Larays nya C & W-skåp uppfyller de strikta kraven från industrier där livslängd, hållfasthet, produktegenskaper och prestanda är kritiska. Skåpet följer bland annat standarderna ASTM B117 och ISO 9227.

– Möjligheten att utföra NSS-tester internt ger både Laray och våra kunder betydande fördelar. För vår del innebär det en chans att experimentera med nya ytbehandlingslösningar på olika material. Vi vet att många av våra kunder har nya produkter på gång, och vi ser det som vårt ansvar att vara både innovativa och proaktiva. Vi förbereder oss redan idag för framtidens ytbehandling, avslutar Urban Carlsson.

 

Laray AB
Svanvik 220
471 72 Hjälteby
Tjörns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5564644309

Kontaktperson

Urban Carlsson, vd, Laray AB
urban@laray.se

Tipsa en kollega

0.047