23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förändrad vattenrening i gruvor med CADWorx och BricsCAD

Behandling av gruvvatten är en kritisk aspekt för en säker och hållbar drift av gruvanläggningar. Biprodukter från gruvdrift, som tungmetaller, syror och kemiska rester, kan allvarligt påverka vattenkvaliteten i miljön om de inte behandlas på rätt sätt. Effektiv behandling av gruvvatten förhindrar förorening av floder, sjöar och grundvatten, vilket skyddar både samhällen och ekosystem samtidigt som det säkerställer att gruvoperatörer följer stränga miljöbestämmelser.

Ett holistiskt synsätt på vattenrening i gruvor  

Miwatek, som har sitt huvudkontor i Sydafrika och är verksamt i flera afrikanska länder, har etablerat sig som en ledare inom vattenrening i gruvor. Företaget erbjuder ett holistiskt, leverantörsoberoende tillvägagångssätt och tillhandahåller lösningar över hela värdekedjan - från genomförbarhetsstudier till fullständigt projektgenomförande. Miwateks expertis när det gäller att minska riskerna med vattenföroreningar har gjort företaget till en viktig partner för gruvverksamheter i regionen.  
Företaget hade tidigare använt AutoCAD® för att ta fram P&ID-ritningar, men behövde en mer robust plattform som kunde effektivisera arbetsflödet och förbättra noggrannheten i designen. Eftersom vattenrening i gruvor innebär betydande kostnader och risker och kräver komplexa konstruktioner, letade teamet efter en kraftfull integrerad lösning som kunde hjälpa till att effektivisera processerna och snabbt och exakt utveckla P&ID:er, 3D-ritningar och anläggningslayouter.  
Efter noggrant övervägande valde Miwatek att använda Hexagons CADWorx® P&ID Professional och BricsCAD® för att uppfylla de krävande projektkraven. Dessa avancerade verktyg gjorde det möjligt för Miwateks team att effektivisera processer, utveckla mycket detaljerade rör- och instrumentdiagram (P&ID) och skapa 3D-modeller med större noggrannhet.  
  
Betydande vinster i effektivitet, noggrannhet och samarbete  
  
Med hjälp av Hexagons partner Chempute Software kunde Miwatek snabbt migrera till de nya lösningarna. Övergången resulterade i betydande vinster när det gäller effektivitet i arbetsflödet, noggrannhet i dokumentationen och samarbetsmöjligheter med kunder och konsulter. Programvaran förbättrade också Miwateks förmåga att leverera omfattande teknisk dokumentation.  
  
Ett projekt som drog nytta av Hexagons teknologi var utformningen av en anläggning för cyaniddestruktion vid Newmonts Akyem-gruva i Ghana. Med hjälp av CADWorx och BricsCAD levererade Miwatek viktiga dokument för förstudien och genomförandefasen, inklusive detaljerade P&ID-ritningar, konstruktionslistor och processbeskrivningar. Dessa verktyg förbättrade avsevärt precisionen i projektdokumentationen och påskyndade konstruktionsiterationerna.  
  
”Hexagons CADWorx P&ID Professional och BricsCAD är lätta att använda och hjälper våra ingenjörer att ta fram mycket detaljerade och exakta P&ID:er”, säger Wesley Neutt, Business Development Manager på Miwatek. ”De effektiviserar våra designprocesser och förbättrar vår kommunikation med intressenter.” 
 
För att veta mer. läs hela fallstudien här.

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.063