Vakuumförpackning som kan rädda ett liv!
Vid en nödsituation på vattnet måste flytvästar och livbåtar vara lättillgängliga och fria från skador. Eventuella förseningar eller problem kan innebära skillnaden mellan liv och död. Vakuumpumpar från Busch ser till att dessa viktiga delar är tillräckligt kompakta för att finnas nära till hands och hållas i optimalt skick.
De är den oumbärliga utrustningen på alla flygplan och båtar som man hoppas aldrig behöva använda. Men trots den låga sannolikheten att de någonsin kommer att användas måste livbåtar och flytvästar hållas i toppskick så att de är redo i ett nödläge. Vakuumförpackning säkerställer att dessa stora föremål hålls både kompakta och skyddade från negativ yttre påverkan. Vakuum för att spara utrymme.
Utrymmet är begränsat oavsett om det är i ett flygplan, en båt eller en helikopter. Det finns inte plats för skrymmande överlevnadsutrustning – ju större varje föremål är, desto större risk är det att det stuvas undan för att det inte ska ta upp värdefullt utrymme. Räddningsvästar och livbåtar innehåller luft även när de är tömda, vilket gör att det flexibla materialet expanderar. Med hjälp av vakuumförpackning tar de mycket mindre plats och kan förvaras nästan osynligt men på en lättåtkomlig plats – precis som räddningsvästarna som finns under sätet i ett flygplan. För att förpacka utrustningen med vakuum placeras den i en vinylpåse. Den sätts under vakuum med hjälp av en vakuumpump från Busch. All luft avlägsnas från både påsen och utrustningen och förpackningen värmeförseglas. De här påsarna är vanligtvis mycket tunna och lätta att öppna, så att användaren inte hindras från att öppna dem i en verklig nödsituation. Vakuum för längre livslängd
En livbåt som är fäst vid en båt tillbringar sin tid till havs i tuffa, våta och salta miljöer – en atmosfär som, om den lämnas utan rätt skydd, med tiden kommer att skada livbåten. Det snabbaste sättet att förkorta livbåtens livslängd är att få den våt och låta den fortsätta vara det. Den salta fukten tränger in i tyget och gör att det försämras med tiden. Metalldelar kan korrodera och sömmar kan gå sönder – allt detta skapar en farlig situation om livbåten måste användas. Om den förvaras säkert under däck skulle dess livslängd förlängas, men det skulle vara kontraproduktivt i en nödsituation. Istället vakuumförpackas livbåten. Denna metod har även fördelar för livbåtar som förvaras på flygplan. Även om de inte utsätts för väder och vind kan friktion från flygplanets vibrationer få tyget att gnidas ihop. Genom att förvara livbåten förseglad i plast under vakuum hålls fukt ute och andra former av försämring sker långsammare. Detta säkerställer att den är fullt funktionsduglig om den en dag skulle behövas.