5 miljoner till avslutande satsning från Metalliska material
Det sista projektet består av sju delprojekt som avser materialkaraktärisering, undersökning av nya bearbetningsmetoder, implementering av verktyg och undersökning av en ny gjutmetod, skriver Metalliska material i ett pressmeddelande.
Såhär beskriver Metalliska material projektet: Projektet utgör en sista satsning inom programmet Metalliska material som tillsammans med utlysningen ”Språngbräda till framtidens metalliska material” ger en grund för innovationsområdet att identifiera specifika satsningar att fortsätta bygga på för att inte tappa fart i innovationssystemet i väntan på nya förutsättningar och finansieringsmodeller.
Delprojekten genomförs som separata förstudier och inkluderar allt från labbtester och modellering till andra undersökningar.
De sju delprojekt som beviljats stöd är:
Delprojektet Remi har som mål att validera om en induktionsutrustning kan användas för att påverka flytbarheten av en järnbaserad smälta.
Remi har en total budget på 625 000 kronor, varav 500 000 kronor kommer från Vinnova.
Delprojektet CONTEXT fullt ut kunna implementera Agenda2030-kompassens ”context-mapper”, som denna gång har mycket mer data att utgå ifrån.
CONTEXT har en total budget på 207 500 kronor, varav 160 000 kronor kommer från Vinnova.
Delprojektet VILMA ska undersöka möjligheterna med vibrationsassisterad borrteknik, jämföra metoden med minimalsmörjning och ta fram en metod för hållbar borrning i aluminium.
VILMA har en total budget på 1,12 miljoner kronor, varav 500 000 kronor kommer från Vinnova.
Delprojektet ENYFOIL ska påbörja arbetet med att beskriva vilka egenskaper som är utmärkande och viktiga hos batterifolier för hög prestanda och minskad kassation samt hur den bör analyseras avseende karakterisering av dess nyckelegenskaper.
ENYFOIL har en total budget på 625 000 kronor, varav 500 000 kronor kommer från Vinnova.
Delprojektet ReTestBrass ska ta fram underlag för en ny metod för att utvärdera blyfria mässing.
ReTestBrass har en total budget på 740 000 kronor, varav 500 000 kronor kommer från Vinnova.
Delprojektet DETECT ska fortsätta att undersökta fenomenet med verktygsskydd som en följd av kontrollerade kemiska reaktioner i arbetsstycket under bearbetningen.
DETECT har en total budget på 750 000 kronor, varav 500 000 kronor kommer från Vinnova.
Delprojektet AluSurf ska paketera ett demo-verktyg för att klassa, beskriva och bestämma metallytor, som tagits fram digitalt i form av en app, för att kunna testas och implementeras.
AluSurf har en total budget på 733 500 kronor, varav 500 000 kronor kommer från Vinnova.
Pressmeddelande