23948sdkhjf

Nybergs Mekaniska Verkstad expanderar

Nybergs Mekaniska Verkstad i Piteå flyttar in i större lokaler och planerar för nyanställning.
Nybergs Mekaniska Verkstad i Piteå AB, NMV, förvärvar en industrifastighet på Traversvägen 7 av Piteå Näringsfastigheter AB. Idag finns företaget på Traversvägen 4 och flytten går således tvärs över gatan till nästan dubbelt så stora lokaler om drygt 4000 kvm.

–Vi ser möjligheten att växa här i Piteå, och behöver både större lokaler och mer personal. Inom några år räknar vi med att ytterligare 20-25 personer jobbar hos oss, säger Pär Fahlman, VD på NMV Piteå, i ett pressmeddelande.

NMV Piteå införlivades i NMV-gruppen genom att moderbolaget Nybergs Mekaniska Verkstad AB, med säte i Kiruna, köpte Vattenfall Services Nordic våren 2011. Sedan dess har företaget vuxit från 14 till ca 45 anställda, och nu räknar man alltså med att växa ytterligare.

Dialogen med kommunägda Piteå Näringsfastigheter, som har till uppgift att främja näringslivet i Piteå genom ett strategiskt förvaltande av lokaler, har pågått under nästan ett år.

–Vi har valt att sälja denna fastighet dels för att den är ovanligt stor och därför lite svåruthyrd, men framför allt därför att Nybergs Mekaniska har visat att företaget både kan och vill växa här i Piteå, säger Jan Jonsson, VD på Piteå Näringsfastigheter.

NMV Piteå har under de två år som gått tillfört både produktionskapacitet och särskild kompetens till NMV-gruppen och moderbolaget i Kiruna, och har samtidigt lyckats växa på den nya orten, främst mot de stora basindustrierna.

–Vi och Piteå Näringsfastigheter har samma positiva syn på utvecklingen av industrin och arbetsmarknaden här i Piteå. Förutsättningar finns i både Norr- och Västerbotten och nu är det upp till oss alla att våga gå framåt, säger Fahlman.

Nybergs Mekaniska Verkstad har funnits i Kiruna sedan 1947 och har under de senaste åren expanderat även till Jokkmokk, Luleå och Piteå. För framtida tillväxt har NMV även köpt den mindre grannfastigheten på Traversvägen 3 som tidigare ägdes av Hellströms Bygg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094