23948sdkhjf

Stockholm ska bli en starkare industriregion

Ett industriellt utvecklingscentrum ska etableras för att stärka Stockholms position som industriregion. Centrumet etableras med en investering om 5 miljoner kronor.

Iniativtagaren Södertälje Science Park genomför satsningen med stöd från Region Stockholm, Europeiska regionala utvecklingsfonden, Scania, AstraZeneca och Södertälje kommun. 

Syftet är att samverka med och stärka små och medelstora företag i region Stockholm.

IUC finns idag representerad över hela Sverige, förutom i region Stockholm. Tack vare en gemensam kraftsamling förändras. Satsningen innebär nya möjligheter för de industriella företagen att hanterar gemensamma utmaningar. Fokus kommer bland annat ligga på kompetensutveckling, digitalisering och övergången till cirkulära produktionsflöden.

Finansieringen uppgår till cirka fem miljoner kronor. Projektet får bidrag från flera av Södertälje Science Parks ägare, Region Stockholm och Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF, via Tillväxtverket).

IUC:s struktur kommer att göras tydligare för att sedan vara redo för satsning i full skala 2025.

– 2018 stod tillverkningsindustrin i Stockholmsregionen för exportinkomster på 352 miljarder kronor. Dessutom är Stockholm den region i Sverige med näst flest anställda inom industrin. Trots detta har det saknats ett gemensamt utvecklings- och kompetensforum för företagen, säger Robert Kingfors, vd på Södertälje Science Park, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Genom att samla resurser från både näringslivet och det offentliga kan vi erbjuda konkreta lösningar och stöd till våra industriföretag. Det är en investering i regionens framtid och hållbara tillväxt.

Läs mer om: IUC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.143