23948sdkhjf

Pengaregn över industritekniskt program

Nu kan skolan uppdatera undervisningsverkstad med modern utrustning.

Nordenbergsskolan har beviljats fondpengar till sitt industritekniska program från Gene Haas Foundation. Skolan får 15 000 euro som ska användas till att uppdatera programmets undervisningsverkstad med ny utrustning.

Utnämningen kommer tack vare att maskinåterförsäljaren Edströms nominerat programmet.

– Att bli utvald är mycket stort, det finns många skolor. Vi tänkte att det hade varit kul om vi hade fått 10 000 kr. Det var tyst några månader sedan kom beskedet under sommaren att vi får 15 000 euro. Det är helt fantastiskt och roligt för våra elever, säger Joakim Nilsson, lärare på Industritekniska programmet i ett pressmeddelande.

Möjlig utrustning som kan komma att köpas är till exempel en operatörslinje med en kollaborativ robot, en digital mätscanner eller ett visionsystem som supportar pneumatik och hydralik.

– Vi kommer att arbeta vidare med de områden som vi tog upp i ansökan, till exempel att köpa in stationer och system som eleverna kan träna på. Det är en utmaning att spendera i något som är hållbart över tid, teknik blir snabbt gammal i dag så det är viktigt att eleverna får valuta för pengarna, kommenterar Roland Persson, lärare på Industritekniska programmet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.767