23948sdkhjf

Han blir ny vd för SSAB

Bolaget rekryterar internt och den nya vd:n tillträder den 28 oktober.

Nu är Martin Lindqvists efterträdare utsedd. Johnny Sjöström har sedan 2019 fram tills nu verkat i rollen som divisionschef för SSAB Special Steel men har lång erfarenhet från både industrin och internationellt arbete. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Som divisionschef har hans uppdrag bestått av att utveckla företagets affärer för specialstål och ansvara för utveckling av SSAB:s stålverk i Oxelösund.

– SSABs styrelse och jag är mycket glada över att Johnny Sjöström har accepterat rollen som vd och koncernchef för SSAB. Han har gedigen teknisk kunskap, och lång erfarenhet inom branschen i Norden och internationellt. Med hans bakgrund och erfarenhet är han rätt person att leda SSAB framåt. Jag vill samtidigt passa på att tacka Martin för hans många insatser för SSAB och för att ha utvecklat företaget till det fina och starka bolag det är idag, kommenterar Lennart Evrell, styrelseordförande för SSAB.

Sjöström är i grunden är docent i materialvetenskap och har executive MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Han har bland annat varit vd för Uddeholm och haft olika chefsroller på Outokumpu.

– Jag kommer att lägga mycket tid på att lyssna in och resa runt i organisationen för att lära känna alla delar av bolaget inför mitt tillträde den 28 oktober. Under de senaste åren har jag arbetat nära Martin Lindqvist och jag ser fram mot att tillsammans med alla kunniga medarbetare fortsätta att leverera på den långsiktiga strategi som företaget har slagit fast, säger Johnny Sjöström.

Martin Lindqvist har tidigare uppgett att han framöver vill satsa på en styrelsekarriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063