23948sdkhjf

Svenskt bolag inom guldprospektering premiärhandlas – svagt intresse

Prospekteringsbolaget Lappland Guldprospektering började i dag den 15 oktober att handlas på Spotlight Stock Market. Bolaget noterar B-aktier som handlas med kortnamnet LGOLD B.

Lappland Guldprospektering, med det helägda dotterbolaget Svensk Malmprospektering, är ett svenskt företag verksamt inom guldprospektering med målsättning att utveckla och bedriva guldbrytning i större skala i Sverige och övriga Norden. Bolagets tillgångsportfölj består av mineralrättigheter i olika utvecklingsskeden huvudsakligen belägna i Lappland i norra Sverige.

Bolaget genomförde i samband med noteringen en riktad nyemission som tillförde 20 miljoner kronor. Teckningskursen var 50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats mellan 55 kronor som högst betalt och 52 kronor som lägst betalt. Klockan 11.00 var senast betalt 55 kronor, vilket innebär en uppgång på 10 procent från teckningskursen på 50 kronor. Handeln i aktien är mycket tunn och aktier för drygt 25 000 kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 1,01 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 56 miljoner kronor räknat på senaste betalkursen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078