23948sdkhjf

Plåtföretaget får nytt patent

Nu satsar de på Usa och Asien med sin patenterade teknik.

Stilfold som utvecklat en ny origamiliknande tillverkningsmetod för plåt har sedan tidigare ett svenskt patent och tre EU-patent som täcker 20 länder för sin metod, mjukvara och maskin. Nu vill bolaget satsa på globala marknader som USA och Asien och de har nu fått patent på tekniken i Usa. 

– Vi är glada över att få detta patent erkännande i USA, säger Jonas Nyvang, vd i en kommentar.

Han fortsätter:

– Vår teknik handlar inte bara om att skapa starkare och lättare produkter; det handlar om att omdefiniera hur vi närmar oss tillverkning på ett sätt som gynnar både företag och planeten. Detta patent skyddar vår metod och recept när vi fortsätter att expandera till den amerikanska marknaden.

Det nybeviljade patentet, som täcker Stilfolds egenutvecklade kurvvikningsteknik, möjliggör skapandet av komplexa geometriska strukturer från platt plåt. Denna metod minimerar materialanvändningen genom att integrera delar, vilket enligt bolaget minskar produktionskostnaderna och sänker koldioxidavtrycket av tillverkningsprocesser. Detta gör tekniken intressant för ett flertal industrier såsom fordons-, flyg-, förnybar energi-, bygg- och konsumentprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11