23948sdkhjf

Nytt bolag i Gnosjöregionen

Almotec vill ge kunder tillgång till det senaste inom 3D-printteknik och material.
– Utvecklingen på material- och tekniksidan går så fort idag. Det är omöjligt för kunden att hålla sig uppdaterad och som servicebyrå jobbar man alltid med bara ett fåtal material och tekniker. Här kan jag vara en tillgång genom att vägleda kunden, säger Niclas Edin grundare och ägare till Almotec.

Almotec som etablerade sig i månadsskiftet september/oktober i år vill vara länken mellan produktutvecklare och servicebyrån och ge kunden tillgång till senaste 3D-printteknik och material.

– De senaste fem åren har det blivit en riktig hype kring 3D-print och jag vill hjälpa mina kunder att få tillgång till de senaste teknikerna och de senaste materialen, säger Niclas.

Brett materialutbud
Marknaden av tekniker och material är enorm. Att veta vilken slags additiv tillverkning som lämpar sig bäst inte alltid lätt för kunden eftersom varje prototyp är unik.

– Jag har ett brett kontaktnät av företag inom olika tekniker och materialval. 3D-printing i all ära men det är inte alltid rätt. Därför kommer jag även att förse mina kunder med frösning och gjutning när så behövs förklarar Niclas Edin, som med 16 inom produktutveckling, kan branschen väl.

Prisvärda lösningar
Almotec AB har ingen egen tillverkning utan köper alltså in tjänster åt kunden. Och det ska inte göra prisbilden dyrare, menar Niclas Edin.

– Jag har ett brett kontaktnät av leverantörer som jag har knutit avtal med vilket ger kunden samma prisbild som om man går direkt till en servicebyrå.

Med utgångspunkt i Smålandsstenar kommer Almotec AB att serva kunder i hela landet med additiv tillverkning. Några exempel på tekniker som Almotec erbjuder är FDM, SLA och SLS; precisionsgjutning (lost wax casting) för detaljer i aluminium, zink och magnesium; vakuumgjutning för plastdetaljer från silikonverktyg; Colour jet printing och DMLS - en 3D-printteknik som utförs i metall via sintring och som växer starkt just nu.

Inför framtiden är Niclas Edin positiv:

– Jag ser självklart ljust på framtiden. Det kommer att behövas resurser för framtagning av prototyper och det är viktigt att komma ut med sin produkt på marknaden så snabbt som möjligt. Och där hoppas jag att jag kan vara en resurs med min erfarenhet och mitt kontaktnät, säger Niclas Edin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125