23948sdkhjf

Mångfald hos Siemens i Finspång

Inleder samarbete för att få in fler akademiker med utländsk bakgrund på den svenska arbetsmarknaden.
Det tar mellan sju och nio år för en akademiker med utländsk bakgrund, exempelvis en ingenjör, att få ett arbete i Sverige som motsvarar personens utbildningsnivå.

I Finspång har Siemens Industrial Turbomachinery, SIT, beslutat sig för att samarbeta med det sociala företaget Mitt Liv. Det handlar om ett mentorsprogram riktat mot personer med utländsk bakgrund med antingen avslutade eller påbörjade högskolestudier och syftar till att ge handledning och skapa ett nätverk inom det svenska näringslivet.

En som nappat på mentorsutbildningen är Norrköpingsbon Muhammed Adil Shahzad, ursprungligen från Pakistan. Han har en bachelorutbildning i datateknik från Pakistan och en mastersexamen från Linköpings universitet. I torsdags besökte han Finspång.

— Jag tog examen förra året och har sökt många jobb men inte fått svar. En vän rekommenderade att jag ansökte om att vara med i mentorsprogrammet, säger han i ett pressmeddelande.

Muhammed Adil Shahzads mentor är Ann-Louise Eriksson, projektledare för gasturbinleveranser på Siemens.

— Dels vill jag gärna lyfta fram Siemens som arbetsgivare och dels vill jag hjälpa människor in på den svenska arbetsmarknaden. Jag har egna erfarenheter av att jobba utomlands och vet hur svårt det kan vara att söka jobb i ett land där man inte vet hur det går till, säger hon.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142