23948sdkhjf

Ny Europachef hos Höganäs AB

Höganäs AB: Mikael Carleson tillträder som chef för region Europa.
Höganäs meddelar idag att Mikael Carleson från och med den 1 september 2008 tillträder befattningen som chef för Höganäs europeiska verksamhet . Han har gedigen erfarenhet från försäljning, marknad, finans, tillverkning och management samt har arbetat inom både industriell- och serviceverksamhet inom process- och livsmedelsindustrin i alla världsdelar.

Mikael kommer närmast från Alfa Laval AB där han har ansvarat för den globala divisionen "Parts & Services" med en omsättning på omkring 300 M€ och dedikerad personalstyrka på cirka 1200 personer. Mikael har, utöver sin operationella kompetens, gedigna erfarenheter inom strategi, analys och ledarskap. Mikael Carleson kommer även att ingå i Höganäs koncernledning.

Alrik Danielson, VD och koncernchef på Höganäs AB, kommenterade tillsättningen: "Jag är mycket nöjd med att Mikael valt Höganäs. Han tillför all den kompetens och förmåga som krävs för att ta Höganäs ett steg vidare i region Europa. Mikael kommer också att stärka ledningsgruppen med sin erfarenhet och kompetens."

Mikael Carleson kommenterade: "Jag är mycket nöjd med att komma till Höganäs, ett framgångsrikt, anrikt företag och en världsledande aktör inom sitt område. Jag ser verkligen fram emot möjligheten att, tillsammans med resten av teamet, bygga en framgångsrik och lönsam framtid för den europeiska verksamheten."

Information från Höganäs AB (publ)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078