23948sdkhjf

Stålpålelösningar från Ruukki åt bostadsområdet Henriksdalshamnen i Sverige

Ruukki har levererat stålpålekonstruktionerna till fundamentbyggena i ett nytt bostadsområde och ett litet hamnområde i det nya området Hammarby Sjöstad i Stockholm, Sverige. Kontraktet är värt runt 3,5 miljoner euro.
Leveranserna till bygget av området Henriksdalshamn i Hammarby Sjöstad började 2007 och pågår fram till juni 2008. Området ligger i Stockholms stad och de första hyresgästerna flyttar in i området 2009.

Byggherre för Henriksdalshamnen är Exploateringskontoret Stockholms Stad och pålningsprojektet genomförs av Skanska Sverige AB.

Valet föll på Ruukkis stålpålelösning trots tuff konkurrens. "Vi valde Ruukki som leverantör på grund av deras goda leveranskapacitet och korta leveranstider för olika pålstorlekar. På grund av krävande tidschema och liten lagringskapacitet på byggplatsen krävde detta projekt tillförlitlighet och exakthet också i fråga om logistik", säger District Purchaser Magnus Silén från Skanska Sverige AB.

Ruukkis leverans till Henriksdalshamn bestod av nästan 26 kilometer stålpålar i olika diametermått. Pålarna tillverkades på Ruukkis fabriker i Uleåborg och Pulkkila, i Finland.

www.ruukki.com

Källa: Ruukki

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.799