23948sdkhjf

Rationalisering inom stålservice

Rautaruukki kommer att rationalisera strukturen inom sina stål service center genom att renodla bearbetningen och centralisera kundservice. Uppdelningen och koncentrationen av bearbetningen mellan enheterna kommer att ses över i syfte att ytterligare förbättra leveranssäkerhet, kostnadseffektivitet och lönsamheten vid Ruukki’s stål service centers.
I samband med effektiviseringarna, kommer förhandlingar att startas den 23 juni 2008, med företrädare för arbetstagarorganisationer vid Ruukki’s stål service centers i Järvenpää och i Naantali i Finland, samt i Halmstad i Sverige. Ansträngningar att finna andra arbetsuppgifter inom Ruukki-koncernen, främst vid enheterna i Järvenpää, Naantali och i Halmstad, kommer att göras, för de cirka 15 till 20 anställda som påverkas av beslutet. Enheterna i Järvenpää, Naantali och i Halmstad sysselsätter totalt 318 personer.

Service och bearbetning av rostfritt stål och aluminium kommer att centraliseras till Järvenpää i Finland. Verksamheten i service centret i Naantali kommer att fortsätta att intensifiera arbetet med att utveckla produktionsmetoder och kostnadseffektivitet . Stål service centret i Halmstad kommer att fortsätta att optimera sin processning och bearbetning av kolbaserat stål och därmed minska andelen hos underleverantörer jämfört med nuvarande situation.

För Ytterligare information, var vänlig ta kontakt med;
Olavi Huhtala, President, Ruukki Metals, tel. +358 20 59 29157

Rautaruukki levererar metallbaserade komponenter, system och totalkoncept för byggsektorn och verkstadsindustrin. Koncernen har ett brett produkt- och servicesortiment inom metallprodukter. Bolaget har verksamhet i 24 länder och 14 600 anställda. Omsättningen år 2007 uppgick till 3,9 miljarder euro. Aktien noteras på OMX Nordiska Börsen Helsingfors (Rautaruukki Oyj: RTRKS). Bolaget användar sig av marknadsföringsnamnet Ruukki.

www.ruukki.com

Källa: Ruukki

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078