23948sdkhjf

ABB i Ludvika får kinesisk order värd 70 miljoner dollar

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 70 miljoner dollar från State Grid Corporation of China för att leverera kraftutrustning till en ny kraftlänk i nordöstra Kina.
ABB i Ludvika tar hem order värd 70 miljoner dollar för kraftlänk i nordöstra Kina.

Tillförlitlig elförsörjning ska bidra till industriell utveckling i Liaoning-provinsen.

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 70 miljoner dollar från State Grid Corporation of China för att leverera kraftutrustning till en ny kraftlänk i nordöstra Kina. Kraftlänken kommer att gynna utvecklingen av industrin i området.

Den nya HVDC-länken (högspänd likström) kommer att överföra 3000 MW (megawatt) över 920 kilometer från Hulunbeir i inre Mongoliet till Shenyang i Liaoning-provinsen. ABB-ordern är en del i ett projekt med ett uppskattat värde på 400 miljoner dollar.

”Vi är mycket glada att State Grid Corporation har valt ABB för denna del av ett viktigt projekt som kommer att stödja föryngringen av Liaonings industri”, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems. ”ABB har enastående erfarenhet inom högspänd likström, med projekt på varje kontinent - på land och till havs.”

Den nya likströmslänken kommer att löpa parallellt med en existerande växelströmslänk. Tillsammans kommer dessa att öka överföringskapaciteten samt förbättra tillförlitligheten. Mängden kraft som går förlorad i form av värme ut i atmosfären kommer likaså att minska då likströmslänkar har mindre förluster än växelström över längre sträckor.

”ABB:s tekniska lösningar bidrar i hög grad till utvecklingen av Kinas elnät vad gäller tillförlitlighet och energieffektivitet, säger Claes Scheibe, chef för ABB:s HVDC-verksamhet.”

ABB ska leverera nyckelkomponenter till omriktarstationerna i båda ändar av länken för att konvertera växelström till likström och sedan tillbaka till växelström igen. Man kommer också att leverera mätutrustning till omriktarstationerna. Länken beräknas vara i kommersiell drift i december 2009.

Nyhet från ABB

ABB är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har mer än 110 000 medarbetare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064