23948sdkhjf

Två maskinstyrare går ihop

Leica Geosystems och Scanlaser bildar ett gemensamt bolag. Bolagen har stor tillväxt nu och kommer att rekrytera mer personal.
Två av Sveriges största företag inom mätningsutrustning och maskinstyrning, Leica Geosystems och Scanlaser går samman i ett gemensamt bolag och fortsätter under varumärket Leica Geosystems. Det framgår av ett pressmeddelande.

Scanlaser är ett av branschens mest kända varumärken inom maskinstyrning med fokus på entreprenadmaskiner. Leica Geosystems är en stor aktör inom mätutrustning med produkter som används inom lantmäteri, bygg- och anläggning samt industri. Båda bolagen ägs sedan mer än tio år av börsnoterade Hexagon.

Med samgåendet bildas ett bolag med en bred produktportfölj och marknadsnärvaro med fler än 120 anställda på 14 orter i landet.

– Det här är en fullt naturlig utveckling för båda bolagen. Med samgåendet blir vi ännu starkare. Vi drar nytta av varandras styrkor inom både produktlösningar, teknik, support, service och de värden vi står för, säger Krister Arnaryd som varit vd för Scanlaser sedan 2007 och även vd för Leica Geosystems sedan januari 2016.

Målet är att samgåendet ska bli enkelt och naturligt för kunderna.

– Idag är det mycket vanligt att Scanlasers och Leicas produkter finns på samma byggprojekt och arbetsplatser. Det är också vanligt att större entreprenörer äger produkter från båda bolagen. Det blir mycket smidigare med både service, support och försäljning när vi går gemensamt på marknaden. Som kund behöver man bara vända sig till en part oavsett vad det gäller, säger Krister Arnaryd.

Arbetet med samgåendet har sedan en tid börjat med kundinformation och inom kort inleds den praktiska fasen med varumärkesförändringen då namnbytet sker.

– Vi har stor tillväxt nu och kommer att rekrytera fler medarbetare, särskilt inom service och support, som vi är kända för och ska utveckla ännu mer, säger Krister Arnaryd.

– Dessutom kommer det fler spännande produktlösningar, samt att vi får fina synergier i vårt befintliga produktutbud, som kan användas av båda kundsegmenten. Ett exempel är vår drönare som används av våra lantmäterikunder för att göra kartor, och som nu även kan användas inom bygg- och anläggningsarbeten, för att bland annat kunna se hur många kvadratmeter bergmassa som flyttats, säger Krister Arnaryd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08