23948sdkhjf

Bjässen inom positionskontroll byter vd

Försäljnings- och marknadsföringschefen tar över och nu börjar etapp 2.0 i bolagets resa.
I år fyller Uppsalabaserade Regal Components 25 år och passar även på att byta vd. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Åren går fort när man har roligt, säger Anders Jonsson, ägare och avgående vd.

Jonsson lämnar nu över vd-rollen till Sofia Löfstrand. Hon har varit verksam i bolaget sedan 2014 och ansvarat för försäljning och marknadsföring inom företagets sensordivision. Löfstrand har också tidigare arbetat internationellt och i ledande befattningar inom bland annat gruvindustrin.

– Vi har jobbat med många fantastiska projekt och intressanta applikationer och fått vara en del av kunders nyutveckling som leverantör av sensorer och motorlösningar. Nu startar Regal 2.0, en ny etapp av vår resa, med fantastiska möjligheter som blir intressant att följa, säger Anders Jonsson.

Han kommer att fortsätta arbeta i bolagets styrelse. Sofia Löfstrands tidigare uppgifter inom försäljning tas nu över av Olle Lindkvist som även kommer att ansvara för marknadsföring av bolaget.

Regal Components grundades i nuvarande form i Uppsala 1992 och fokuserade då främst på linjärgivare för hydrauliska cylindrar, detta var starten för Regal-givaren.

Sedan dess har de vuxit till en betydande spelare i norra Europa inom positionskontroll och verksamheten inkluderar i dag även processkontroll och en motordivision. Regal har lång erfarenhet inom branschen och har genom åren samlat en stor kunskap om produkterna och dess applikationer.

I egna lokaler bedrivs i dag verksamhet inom försäljning, utveckling, produktion och lager.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079