Värdefull kunskap till Toyota Material Handling
Forskare på Linköpings universitet ska hjälpa truckföretaget med produktutveckling, vilket ger Toyota Material Handling möjlighet för att ligga i framkant när det gäller produktutveckling och materialhantering.
En forskningstjänst inrättas vid Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) vid Linköpings universitet och finansieras av Toyota Material Handling med fyra miljoner kronor totalt under fyra år.
Forskningen kommer att handla om hur utvecklingsarbetet bör organiseras, fördelas, styras och struktureras. Den rör både det samlade utvecklingsarbetet och delområden såsom mekaniska system och IT- och styrsystem.
– För Toyota Material Handling innebär samarbetet möjlighet till fokuserat forskningsarbete som kommer att ge oss vägledning i vår framtida produktutveckling, säger Håkan Dahllöf, VD och Koncernchef Toyota Material Handling i ett pressmeddelande.
Han fortsätter: "Samarbetet kommer att bedrivas med tydlig koppling till kundens krav på kvalitet, snabbhet och innovation. Detta ger oss förutsättningar för en ökad konkurrenskraft och större möjligheter att ligga i framkant vad gäller produktutveckling inom materialhantering."
Lokalt långsiktigt samarbete ökar global konkurrenskraft
Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling (IEI) vid Linköpings universitet har en lång tradition av samarbete med Toyota Material Handling via olika projekt inom t.ex. design/ergonomi, produktionsstrategier, inköps- och leverantörsrelationer samt produkt- och tjänste-erbjudanden.
– Vi är mycket nöjda med vad vårt samarbete med Linköpings universitet hittills resulterat i, säger Anders Claesson, VD BT Products AB. Det har bidragit till värdefull kunskap bland annat i vårt utvecklingsarbete. Med det utökade samarbete vi nu startar tror vi att vi kommer att få resultat som blir mycket viktiga för vår framtida utveckling vilket kommer att gynna våra kunder.
Rekryterar ny forskare
IEI rekryterar en yngre forskare som på heltid under fyra årkommer att fokusera på hur framtidens produktutveckling inom Toyota Material Handling kan genomföras.
Forskningsarbetet kommer att kopplas till befintliga grupper inom LiU/IEI som jobbar med relaterade forskningsfrågor under ledning av främst professor Staffan Brege, professor Fredrik Tell och professor Christian Berggren.
– Vår förhoppning är att resultaten från forskningen omsätts i kurser inom bland annat utbildningarna industriell ekonomi, civilekonom och maskinteknik, säger Per-Olof Brehmer, prefekt på Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet.
– LiU kommer också att söka samverkan med andra företag i fordonsindustrin inom avancerad komponent-tillverkning för att skapa intressanta jämförelser samt kunna beakta hur kulturella, organisatoriska och tekniska skillnader mellan organisationer påverkar produktutvecklings¬arbetet. Vi tror att vi kommer att bidra till värdefull kunskap för Toyota Material Handling, säger Mille Millnert, rektor LiU.