23948sdkhjf

Exjobb gav två nya medarbetare på Evomatic

Här är ett bra exempel på hur det går att arbeta med kompetensförsörjning vilket är en stor utmaning för många teknik- och industriföretag idag.
– Vårt fokus var först och främst att göra ett bra exjobb, men visst fanns förhoppningen om en anställning på sikt. Nu hade vi flyt att det blev så direkt efter exjobbet, säger Alexander Boneck, enligt ett pressmeddelande.

Det var han som tillsammans med Jint Van Reeden gjorde sitt exjobb på Evomatic i våras.

Alexander och Jint har varsin civilingenjörsexamen i maskinteknik från Blekinge Tekniska Högskola med inriktning produktutveckling respektive beräkning.

De kom i kontakt med Evomatic i samband med exjobbsmässan i Karlskrona i oktober förra året. Där deltog Evomatic tillsammans med andra medlemsföretag i teknikklustret Techtank.

Evomatic ser väldigt positivt på att ha nära kontakt med högskolan, i detta fall Blekinge Tekniska Högskola. Det ger möjlighet att komma med inspel till utbildningarna och är också viktigt för företagets kompetensförsörjning då det bidrar till att attrahera studenter till dem.

– Vi försökte hitta konstruktörer på olika sätt, bland annat via Arbetsförmedlingen, men fick inget napp. Då valde vi att prova detta. Förutom att man får in helt nya ögon som kollar på ett utvecklingsprojekt i samband med exjobbet hinner man lära känna studenterna under ett halvår innan en eventuell anställning, vilket ju fungerade jättebra för oss i detta fall, säger Patrik Enarsson, konstruktionschef på Evomatic.

Han tycker att man som företag inte ska vara rädd för att anlita exjobbare.

Evomatic, med huvudkontor i Karlshamn, är ett automationsföretag med kunskap inom mekanik, elteknik, robotteknik, programmering och installation. Företaget har funnits sedan 1998. I dag sysselsätter de ett 70-tal medarbetare.

Automationsföretaget arbetar inom vitt skilda branscher som automotive, tillverkningsindustri, engineering och livsmedelsindustri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125