Succé för Cidan – sålde sex maskiner
Cidan Machinery uppvisade tre nyheter och hade sin bästa mässa någonsin. På Euroblech sålde de hela sex maskiner, vilket är nytt mässrekord för Göteneföretaget.
– Maskinen har hittills sålts i 2 700 exemplar, säger Joakim Dovrén, marknadschef.
Främst tre förbättringar lyfter nu maskinen ytterligare. De tre är dels ökad arbetsbredd, från 3 100 mm till 3 200 mm, dels stabilare maskin tack vare nya stativsidor, dels en högre öppningshöjd för de högre verktygen på 125 mm.
– Det här är de viktigaste förbättringarna men det finns ytterligare ett 50-tal förbättringar som uppdaterat styrsystem ProLink W, Speedlock för snabbare verktygsbyten med mera.
Mycket kompakt
En andra nyhet var en ”Programmable slitter”, PSA, från dotterbolaget Forstner. Slittern skär låten på längden.
– Det nya är att slitknivarnas position är programmerbar. Önskad bredd på plåtbanden kan ställas in i förväg och maskinen skär utifrån detta, vilket resulterar i den längd och format som kunden behöver, säger Joakim Dovrén.
Programmeringen sparar tid och ökar kvaliteten på den skurna plåten.
Den tredje nyheten kommer även den från Forstner och var en sax som jobbar i linje med slittern i en ”Cut to length/slit to width line” en linje för tillskärning av plåt på coil.
– Det speciella med den nya saxen som skär till rätt format, är att den är mycket kompakt. Den är bara 40 centimeter på längden, säger Joakim Dovrén.
– Istället för att bygga ut verkstaden är det mer ekonomi i att minska det utrymme maskinerna behöver, säger Joakim Dovrén vidare.
Högt tryck
Besökarna flockades i montern.
– Flera av dagarna gick kundmötena i ett från morgon till kväll. Kunderna bestämmer vilka maskiner vi ska tillverka så det kändes riktigt bra.
Sex sålda maskiner och Joakim Dovrén kan bekräfta att det var riktigt högt tryck i montern.
– Våra maskiner mottogs väl. Det var stort intresse för kombinationen Cidan och Forstner och det betydligt bredare utbud detta ger.
På tidigare mässor har det handlat om någon enstaka maskin som sålts.
– Så detta är helt otroligt.
Vilka köpte maskinerna?
– En tredjedel var tyskar, en tredjedel östeuropéer och resterande tredjedel kom från övriga världen. Den här spridningen är väldigt positiv för oss och känns som ett fint erkännande, säger Joakim Dovrén.