Okuma ställer ut på Paris Air Show 2019
Den hålls i LeBourget 17-23 juni 2019. Okuma finns i Hall 4 E 51.
Företaget bjuder in branschen för att de ska kunna se de senaste specialiserade bearbetningsprocesserna för flygindustrin.
Okuma har mer än tre decennier av kompetens inom bearbetningsteknik för flygindustrin.
Företaget är den enda leverantören av CNC-verktyg och kontroller från en källa. Portföljen för flygindustrin omfattar tillverkningslösningar för många arbetsstycken som exempelvis turbinkomponenter, växellådor, hydraulventiler och landningsställ.
Okumas breda utbud av flerfunktionsmaskiner: MU-V, MULTUS-U och VTM-YB-serien är anpassade för flygindustrins krav och LASER EX-serien är dessutom utrustad med funktioner för additiv tillverkning.
Flygplanstillverkarna drar nytta av Okumas intelligenta teknik som exempelvis Thermo-Friendly Concept, vilket kompenserar värmedeformationen. Fördelen ger oöverträffad stabilitet vid exempelvis bearbetning under en längre tid.
Med hjälp av Dynamic Tool Load Control kan kostnaden minskas genom att använda billigare skärverktyg för svårbearbetade material som titan.
Besökare på Paris Air Show får möjlighet att diskutera de senaste tekniska trenderna med Okuma-experterna och är välkomna att uppleva Okumas IIoT-lösning Connect Plan.
Det mjukvarubaserade systemet ger analys för förbättrat utnyttjande genom att ansluta verktygsmaskiner och tillhandahålla visuell kontroll över fabriksoperationer och bearbetning.
Okuma lägger fokus på dedikerade applikationer till flygindustrin och har tre globala center, i Krefeld (Tyskland), Charlotte (USA) och Oguchi (Japan).
Alla tre anläggningarna erbjuder demonstrationer av de specifika lösningarna och är öppna för intresserade besökare året runt.
Okuma är en forskningspartner med stort nätverk och har flera samarbeten inom forskning och utveckling.
Företaget är en medlem av AMRC (Advanced Manufacturing Research Center) vid University of Sheffield.
Inom detta nätverk av forskningsinstitut och industriföretag deltar Okuma i att bland annat undersöka produktionsapplikationer för nya material.
Okuma har även ett ACAM-medlemskap (Aachen Additive Manufacturing Center) där de, tillsammans med Fraunhofer Institutes, främjar tillämpningen av additiv tillverkning.