23948sdkhjf

David Stenlund ny vd för Garga Group

Investmentbolaget Garga Group med säte i Umeå rekryterar David Stenlund som ny vd. Han ersätter Thomas Karlsson som återgår till rollen som styrelseledamot och fortsatt delägare av Garga Group.

Garga Group investerar i och utvecklar norrländska kunskaps- och tillverkningsföretag som besitter en unik branschkompetens. Koncernen verkar för att skapa tillväxt och innovationskraft i närregionen och består idag av dotterbolagen Dipolar och Gluetec med verksamheter i Skellefteå, Sorsele och Piteå.

Totalt omsätter dotterbolagen 42 miljoner kronor på sammanlagt 24 anställda. Målsättningen är att öka tillväxten genom att utveckla säljarbetet och fortsatt fokus på processeffektivisering.

Garga Groups avgående vd Thomas Karlsson är mycket glad över rekryteringen:

– Davids gedigna erfarenhet av försäljning i både små tillväxtbolag och stora internationella organisationer kommer att vara en stor tillgång i vårt fortsatta arbete, säger Thomas Karlsson, som kvarstår som styrelseledamot och delägare av Garga Group.

David Stenlund har en lång erfarenhet av distribution och försäljning för varumärken som bland annat Norrmejerier och Coca-Cola. Han kommer närmast från uppdraget som vd för båttillverkarna ANYTEC och Ockelbo Aluminiumbåtar.

– Jag ser fram emot att bli en del av denna koncern och förhoppningsvis kunna bidra till den fortsatta tillväxten, säger David Stenlund, tillträdande vd Garga Group.

David Stenlund tillträder som vd för Garga Group den 15 oktober 2019.

Garga Group stöttar norrländska entreprenörer genom att utveckla kunskaps- och tillverkningsföretag med unik branschkompetens. Dotterbolaget Dipolar utvecklar och säljer kraftaggregat för industriella mikrovågor. Bland svenska kunder finns Scania och Volvo. Flertalet kunder är dock internationella, bland dem kända varumärken som Toshiba och Panasonic.

Dotterbolaget Gluetec erbjuder världsledande lösningar inom trådtöjningsteknologi för störningsfri mätning till bland annat Atlas Copcos industriella skruvdragare, RUAG och deras separeringsbultar till satelliter och smarta bergbultar inom gruvindustri.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078