Alfa Laval öppnar ett nytt globalt center
Det här sker för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och vatten, två viktiga tillväxtområden för företaget.
Syftet med det nya innovations- och testcentret är att utveckla, testa och optimera nästa generation dekantrar, samt att vara ett globalt kunskapscenter för livsmedels- och vattenapplikationer.
Centret är placerat vid Alfa Lavals anläggning i Søborg och utgör i första steget 2 000 kvadratmeter.
– Idag står våra kunder inför skilda utmaningar; en del efterfrågar industriella processer som maximerar avkastningen och samtidigt minimerar användningen av naturresurser. Andra söker sätt att förädla biprodukter eller restavfall till säljbara produkter, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen, enligt ett pressmeddelande.
– Genom att samla våra produkt- och applikationsexperter för livsmedel och vatten på ett och samma ställe i Danmark stärker vi vår kapacitet att utveckla hållbara lösningar som möter våra kunders nuvarande och framtida behov.
Förutom att utveckla högkvalitativa, effektiva och hållbara lösningar kommer innovations- och testcentret att fokusera på digitala lösningar för dekantrar och använda insamlade data för framtida FoU-arbete.
Som tidigare meddelats i ett pressmeddelande (den 9 maj 2017) beslutade Alfa Laval att omvandla den tidigare dekanterfabriken i Søborg till ett globalt kompetenscenter för livsmedels- och vattenapplikationer.
Den 13 november 2019 invigs centret av Tom Erixon, vd och koncernchef för Alfa Laval.
Alfa Laval har ytterligare tre globala kompetens- och testcenter i Danmark; i Kolding (hygienisk flödeshantering för livsmedels- och läkemedels-industrin), i Aalborg (marina applikationer) och i Nakskov (membranfiltrering för avloppsvattenrening).