23948sdkhjf

Kanthal startar kampanj – elektrifiera stålindustrin nu!

Kanthal, Sandviks division för tillverkning av industriella värmningslösningar, har startat en kampanj där framtidens värmeteknik är i fokus. Tanken är att öka kunskapen om elektrifiering och dess fördelar.

Stål är fortsatt en av världens mest använda och efterfrågade handelsvaror, trots att tillverkningsprocesserna är både energikrävande och en källa till stora mängder koldioxidutsläpp. Utsläppen kommer bland annat från de olika värmeprocesserna som traditionellt drivs av gas eller olja.

I en ny kampanj från svenska värmeteknologibolaget Kanthal menar bolaget därför att det är hög tid att börja elektrifiera stålindustrin. Detta eftersom elen ger stålproducenterna en mer exakt temperaturkontroll, samtidigt som de minimerar utsläpp av koldioxid och energikonsumtion.

– Om industrin ska uppnå sitt mål om fossilfritt stål så måste man sluta använda fossila bränslen i sina värmeprocesser. Elektrifiering är det mest lovande sättet att uppnå detta, säger Kanthals vd, Anders Björklund.

Syftet med kampanjen är att öka kunskapen om den elektriska värmens fördelar, och detta vill de bland annat visa genom att berätta om fall där Kanthal framgångsrikt hjälpt företag övergå till elektriska lösningar. De trycker även på att bolagets eget stålverk i Hallstahammar använder sig av elektriska lösningar, vilket ska bevisa att vissa uppfattningar som kritiserar värmeprocesserna inte stämmer.

– Det finns många felaktiga uppfattningar om elektrisk värme, till exempel att den inte kan nå tillräckligt höga temperaturer. Men med vår teknik kan du elektrifiera alla typer av värmeprocesser inom ståltillverkning. Som vi har bevisat så har Kanthal tekniken, värmeexpertisen, resurserna och den globala närvaro som krävs för att elektrifiera alla energiintensiva värmeprocesser, menar Anders.

Övriga fördelar med elektrifieringen av värmelösningar som Kanthal vill upplysa om är att dessa både låter och ryker mindre, vilket ska ge tystare och renare produktionsprocesser samt ett bättre arbetsklimat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081