23948sdkhjf

Gerdins Nordkomponent investerar i stansmaskin

Genom den nya stansmaskinen ska Gerdins Nordkomponent bland annat öka tillgängligheten och minska driftskostnader.
Gerdins Nordkomponent AB har investerat i en ny stansmaskin, Prima Power SGe. Företaget har sedan tidigare två stans- vinkelsaxar från Finn-Power och Din Maskin AB som är kopplade till ett Finn-Power Night Train FMS® för längre obemannad körning där även den nya maskinen kommer att integreras.

- Vi har under ett par år haft en positiv utveckling tillsammans med våra kunder. I slutet på förra året bestämde vi oss för att ytterligare öka vår stanskapacitet för att möta efterfrågan och samtidigt reducera driftskostnader, öka tillgängligheten och förbättra kvaliteten, säger Joakim Falk, VD på företaget, i ett pressmeddelande. För oss är det en stor investering och det är viktigt att vi kan lita på vår leverantör under hela processen. Det har varit en viktig urvalsfaktor för oss. Vi ser positivt på framtiden och väntar nu med spänning på den nya maskinutrustningen.

Med Prima Power SGe minskar genomloppstiderna, skrotprocenten, verktygsslitaget och detaljpriset samtidigt som kapaciteten och detaljkvalitén ökar.

Gerdins Nordkomponent AB ingår i Gerdins Group och är lokaliserat i Sollefteå. De har, sedan många år och i nära samarbete med sina kunder, tillverkat plåtdetaljer allt från enklare detaljer till färdiga system. Det huvudsakliga verksamhetsområdet är kundanpassade plåtbaserade kapslingar med eller utan montage samt andra tunnplåtskonstruktioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093