23948sdkhjf

Lesjöfors satsar på tillväxt genom förvärv

Det menar koncernchefen Ola Tengroth.

Lesjöfors har utökat verksamheten i östra Europa, detta genom en ny produktionsanläggning i Polen. Produktionsanläggningen är tänkt för dotterbolaget Alcomex. Tillverkningen av skräddarsydda dragfjädrar och vridfjädrar har har specialiserats till två platser i Marki, Polen.

Företaget gör även en satsning i Indien. Investeringar har gjorts i Alcomex lager för standardiserade dörrfjädrar i Pune, Indien. 

–Vi är stolta över att ha Alcomex i Lesjöfors portfölj. Dessa senaste investeringar stöder deras och vår vision och taktiska marknadstillväxt, vilket bidrar till vår globala marknadsexpansion och öppnar nya marknader för våra fjädrar, banddetaljer, gasfjädrar och transportband säger Ola Tengroth, koncernchef för Lesjöfors, i ett pressmeddelande.

Han tillägger:

– Vi är stolta över att ha Alcomex i Lesjöfors portfölj. Dessa senaste investeringar stöder deras och vår vision och taktiska marknadstillväxt, vilket bidrar till vår globala marknadsexpansion och öppnar nya marknader för våra fjädrar, banddetaljer, gasfjädrar och transportband. 

Alcomex tillhör koncernen sedan 2021. Huvudkontoret är baserat i Nederländerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.418