23948sdkhjf

Fortsatt dödläge i strejken: "Chiles BNP skadas"

Trevande försök till samtal bröt ihop. Strejken fortsätter, rapporterar Reuters.

I tisdags inleddes en strejk vid världens största koppargruva Escondida, vilket Metal Supply tidigare har rapporterat om. På onsdagen hölls ett möte mellan BHP och fackföreningen, ett försökt till att uppta samtalen, men försöket misslyckades, skriver Reuters. 

Enligt BHP gick fackföreningen inte med på att ställa in strejken samtidigt som fackföreningen anklagar BHP för att vara "fackföreningsfientliga" genom att ersätta arbetare och ställa för många villkor inför en återupptagning av samtalen.

Reuters rapporterar att fackföreningen tillade att strejken håller Los Colorados koncentrations- och elektrovinninganläggningar helt ur drift, medan BHP uppgav att gruvan fortsätter att drivas med hjälp av en beredskapsplan.

"Strejken påverkar endast arbetare som är en del av det kollektiva förhandlingslönesystemet, inte arbetare från andra grupper, fackföreningar, samarbetande företag och minimala tjänster godkända av myndigheten," uttalar sig företaget.

Enligt en rapport av brasilianska investmentbanken BTG Pactual kan BHP förlora mellan 25 och 30 miljoner dollar per dag om strejken utvecklas som den gjorde som den 2017, då den varade i 44 dagar. Rapporten sammanfattar att strejken skadar Chiles BNP.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094