23948sdkhjf

Svets-vd:n blir doktor

Hårt arbete och stort engagemang – det är några av anledningarna till att Mathias Lundin, vd på Svetskommissionen, nu utses till hedersdoktor vid Högskolan Väst.

Högskolan Väst har utsett Mathias Lundin, vd på Svetskommissionen, till hedersdoktor. Mathias Lundin har stark koppling till högskolans "produktionsteknik-gren och I nomineringen lyfter man fram att han gjort ett betydande bidrag om särskilt undervisning och standardisering av svetsning.

Nomineringen lyder bland annat:

"Genom sina insatser har studenterna fått en djupare förståelse för de krav och normer som styr svetsindustrin, vilket har förberett dem väl för framtida yrkesutövning. Hans engagemang har haft en djupgående inverkan på Sveriges industri. Genom sitt arbete har han skapat viktiga länkar mellan akademi och industri, vilket har främjat samarbete och innovation. Mathias Lundin har dessutom varit en stark förespråkare för utbildning och kompetensutveckling inom svetsning."

– Jag ser det också som ett erkännande av en viktig bransch för svensk industris utveckling. Jag brinner verkligen för mötet mellan akademin och industrin. Jag hoppas kunna fortsätta ansträngningarna för denna korsbefruktande samverkan med än mer kraft genom denna utnämning, säger Mathias Lundin i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11