23948sdkhjf

Ståljätten tappar vd och ordförande

Det tyska storbolaget skakas av interna konflikter

Tyska industrikonglomeratet Thyssenkrupps ståldivision tappar sin vd och styrelseordförande efter en konflikt med moderbolaget över verksamhetens framtid. Det rapporterar Reuters.

Vd Bernhard Osburg lämnar sin post omedelbart medan ordförande Sigmar Gabriel stannar till mitten av september, enligt ett uttalande från den senare.

Även fem andra medlemmar i stålbolagets ledning och styrelse lämnar sina uppdrag.

Kärnan i konflikten är frågan om hur mycket kapacitet och arbetstillfällen som måste skäras ned vid stålverksamheten för att öka lönsamheten - och hur mycket pengar som behövs från moderbolaget för att betala för omstruktureringen.

En tidigare föreslagen affärsplan av ledningen inom stålverksamheten ansågs som otillräcklig av Thyssenkrupps vd Miguel Lopez, som indikerade en frustration över det faktum att stålenheten konsekvent slukar merparten av koncernens investeringar, skriver Reuters.

Detta har nu skapat en så pass stor spricka att flera högt ställa personer inom ståldivisionen väljer att hoppa av.

”Vi ser inte längre någon möjlighet att upprätthålla våra normer för professionalism, öppen diskussion och en kultur där man säger vad man tycker med respekt i vår ömsesidiga interaktion”, sade Sigmar Gabriel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063