23948sdkhjf

Railcare tecknar femårigt avtal med LKAB Malmtrafik värt 70 miljoner kronor årligen

Järnvägsbolaget Railcare har tecknat ett femårigt avtal med LKAB Malmtrafik gällande rågodstransporter under åren 2025 till 2029. Avtalets värde beräknas till 70 miljoner kronor per år, totalt 350 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I avtalet ingår dessutom en option för LKAB att förlänga avtalet i ytterligare tre år till ett potentiellt värde av 210 miljoner kronor.

– Det är fantastiskt roligt att vi får ett sådant här förtroende från LKAB, efter att ha haft kortare uppdrag under de senaste åren. Detta långa avtal är ett kvitto på att vår höga leveranssäkerhet prioriteras av kunder som transporterar stora värden, där logistik är en väsentlig del i värdekedjan. Avtalet ger oss stabilitet och ökad långsiktighet i transportverksamheten, säger Mattias Remahl, vd och koncernchef på Railcare Group.

I avtalet finns en möjlighet för LKAB att med sex månaders framförhållning minska avtalets omfattning till som lägst halverad kapacitet, samt en ömsesidig möjlighet att tidigast efter två år säga upp avtalet med en uppsägningstid på tolv månader, om det planerade transportbehovet skulle förändras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079