23948sdkhjf

Stegra ingår samarbete för vattenreningsverk

John Laing och Aquatech ska bistå Stegra i bygget och utvecklingen av ett högteknologiskt vattenreningsverk.– Denna typ av teknik har aldrig varit viktigare för att nå nollutsläppsmål i olika länder, säger Andrew Truscott, vd för John Laing

Stegra (före detta H2 Green Steel) har nu offentliggjort vilka partners bolaget kommer att samarbeta med för att bygga den vattenreningsanläggningen som kommer att behövas i Boden.

Samarbetet kommer att ske med John Laing, förvaltare inom kärninfrastrukturtillgångar och Aquatech, leverantör av vattenreningstjänster. Vattenreningsanläggningen beskrivs som en essentiell del av det gröna stålverkets infrastruktur.

Enligt ett pressmeddelande omfattar lösningen  bland annat behandlingar för ultrarent vatten, återvinning av avloppsvatten och vatten för kylsystem. Från reningsanläggningen kommer det att levereras avmineraliserat vatten till elektrolysatorerna som i sin tur delvis ska användas för att skapa grön väte.

– Denna typ av teknik har aldrig varit viktigare för att nå nollutsläppsmål i olika länder. Vi är glada att vara en del av denna anläggning och fortsätta att identifiera och investera i kärninfrastrukturtillgångar som bidrar till den globala energiomställningen, säger Andrew Truscott, vd för John Laing i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062