23948sdkhjf

Laddhybridbilen – öppnar för omställning av energisystemet

Allt talar för att s.k. laddhybridbilar – som kan köras på el från elnätet och med flytande bränsle – slår igenom på bred front. Hör mer när Svensk Energi bjuder på energilunch den 3 juni.
Inbjudan till en unik energilunch:
Laddhybridbilen – öppnar för omställning av energisystemet

De största utsläppen av växthusgaser i Sverige sker i trafiken. Svensk el är samtidigt i det närmaste fri från koldioxidutsläpp. Mer klimatneutral – dessutom förnybar – elproduktion, är på väg att byggas i Sverige. Detta öppnar för den enskilt största möjlighet som Sverige har att möta EU:s klimat- och energikrav.

Allt talar för att s.k. laddhybridbilar – som kan köras på el från elnätet och med flytande bränsle – slår igenom på bred front. Allt fler eldrivna fordon på gatorna blir en viktig del av omställningen av energisystemet. Svensk Energi erbjuder en unik stund att få lyssna på, och ställa frågor, till dem som verkligen kan frågan.

Kom och lyssna på fakta om bilarna och på de pågående projekten om bilarnas roll, förtjänster och samhällspåverkan. Möt ett energiföretag, som ska svara för laddning av bilarna. Hör en biltillverkares syn och vilken utveckling som pågår. Ställ också frågor till en expert på att köra och leva med elbilen.

Vi inbjuder till en energilunch för att redovisa allt spännande som är på gång.


Tid: Tisdagen den 3 juni kl 11.30
Plats: Svensk Energi, Olof Palmes gata 31, Stockholm

Medverkande:
Stefan Montin, Elforsk
Johan Tollin, Vattenfall
Niklas Gustavsson, Volvo
Eva Håkansson, Gröna Bilister

Vi bjuder sedvanligt på en enkel lunchbuffé i anslutning. Evenemanget tar 1,5 timme, inklusive lunch. Vi tror att det blir mycket folk som kommer denna gång. Av det skälet skulle vi uppskatta er snara bekräftelse till: marita.maca@svenskenergi.se

Varmt välkomna!

Kalle Lindholm
Pressansvarig Svensk Energi
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109