Lackeby accelererar produktutveckling
Maskintillverkaren har anställt mer personal och även bytt namn.
–Ingen undrar vad som händer efter toastolen. Det ska bara fungera. Få förstår hur mycket arbete som ligger bakom att vi har en ren miljö, säger Robert Holm, marknads- och försäljningschef.
Emanuel Klinth, 37, är nyanställd produktutvecklare på företaget som folk fortfarande då och då kallar för ”Läckeby Rör”. Det är med hjälp av honom och hans 50-tal kollegor som Lackeby nu accelererar produktutvecklingen som ska ta bolaget in i framtiden.
–Nej, sedan i våras heter vi bara ”Lackeby". Bort med prickarna och allt annat. Så Emanuel är en av de första av våra medarbetare som anställs hos Lackeby, säger Robert Holm.
Det handlar om mellan 10 000 och 20 000 produkter som bolaget har levererat över hela världen under alla år. Och bokstaven ä är ju inte lika gångbar överallt. På engelska har bolaget ändå alltid hetat ”Lackeby”.
På mässan IFAT 2016 i München, som hölls i slutet av maj, presenterades Lackebys nya logotyp för första gången. Och den uppges ha fått ett gott mottagande.
IFAT är världens största mässa inom miljöteknik-området, och den passar därför Lackebys affärsidé perfekt.
–Vi ska verka på en global marknad inom rening, återvinning och förädling av jordens naturresurser. Det gör vi genom att utveckla produkter inom vattenbehandling, slambehandling, biogas och avfallshantering. Precis det som mässan handlar om, säger Robert Holm.
En ny produkt för septikmottagning är en förädling av Lackebys trumsilar som ingår i serien ”Roto-Sieve”. Trumsilarna är en av de produktkategorier som Lackeby är känt för i sin bransch. De stora cylinderformade silarna gör ett mycket viktigt jobb i reningen av det som vi spolar ner i toalettstolen, där de avskiljer fasta material från flytande.
Lackeby Products ingår i den familjeägda koncernen FAMAX med över 200 anställda och en omsättning 370 miljoner kronor. Lackeby Products har 46 anställda och konstruerar och tillverkar utrustning för miljömässig rening och återvinning. All tillverkning sker i Kalmar.