Supermaskinen i Norrköping skapar nya jobb
Målet är ett kommersiellt genombrott 2017 och att anställa 25 personer.
Climeons produkt är en kompakt, lätt och skalbar maskin som konverterar överbliven värme på rekordlåga temperaturer till 100 procent grön el.
Har ni något försäljningsmål för 2017?
– Vi har inte kommunicerat något försäljningsmål för 2017, men vi säger att det är ”year of scale”. Den största enskilda affären vi kommunicerat ut 2016 är med Fincantieri/Virgin där det totalt är 18 maskiner/moduler, uppger David Ekberg, Executive Vice President på Climeon, för Metal Supply.
Utvecklingsarbetet har i några år pågått i en industrilokal i Norrköping, i samverkan med Eon och SLS, och nyligen presenterade Climeon sin energismarta produkt för en större publik.
– Vi tar hand om värme istället för att den bara dumpas i miljön, säger Thomas Öström, vd och grundare av Climeon, till tidningen.
Climeons produkt har kallats den största energiuppfinningen på 100 år. Energimyndigheten har stöttat företaget.
I förra veckan startade produktionen officiellt.
Climeon har skrivit avtal med SLS och det är hos dem på Butängsgatan i Norrköping som Climeon Ocean nu ska produceras.
– Vi är jätteglada över samarbetet med Climeon som kommer att växa med start 2017, säger Rickard Reimander, vd SLS till tidningen.
Ett dotterbolag skapas för den här produktionen och bolaget kommer att behöva anställa cirka 25 personer som bland annat svetsare, montörer, truckförare och lagerpersonal.
Bolaget uppger att det pratade med en rad olika kommuner om vart produktionen skulle förläggas men det var inte förrän de kom till Norrköping som allt stämde.