Rototest vinner brittisk miljonorder
Teknikföretaget Rototest har vunnit en flermiljonorder gällande fordonstestutrustning till ett brittiskt universitet för hybridbilsforskning.
Fokuset på årets Genevé-salong visar på bilföretagens fullkomliga panik att så snabbt som möjligt erbjuda hybrid- och energieffektiva fordon. Mycket forskning återstår innan vi kan se detta realiserat över hela produktlinjen från stora till små bilar. En del av denna forskning läggs ut på universitet och högskolor vilket öppnar för en ny marknad för svensk testutrustning.
- Det här visar att våra innovativa produkter inte bara är intressanta i bilindustrin utan att våra marknadsansträngningar även börjar tränga igenom inom högskoleväsendet, säger Rototests VD Nils G Engström. Vi förväntar oss se fler order av den här typen inom en snar framtid och vi skulle gärna se att svenska universitet och högskolor visade mer intresse för vår svenska spjutspetsteknologi, fortsätter Engström.
Den för ordern aktuella elektriska testutrustningen ROTOTEST Energy (produceras i samarbete med ABB) levereras på Rototests nya testutrustningsplattform. Plattformen möjliggör stora kostnadseffektivitets- och produktivitetsfördelar för kunden och testlösningar på denna plattform lanseras nu på bred front av Rototest. Tidigare skenande bränslepriser har skapat ett tryck inom bilindustrin att utveckla nya alternativa och effektivare drivlinelösningar. Detta i kombination med den segdragna finanskrisen har medfört ett än större fokus på kostnadsmedveten utveckling.
- Vi ser ljust på framtiden och vet att våra produkter ger ett mervärde för kunden. Nu i lågkonjunkturen har vi större möjligheter att presentera vårt koncept eftersom kunderna idag letar med ljus och lykta efter möjligheter att bedriva effektivare utveckling till betydligt lägre kostnader. Och det är precis vad vi erbjuder, säger Engström med omisskännlig entusiasm.
Källa: Rototest
Om företaget
Rototest AB tillverkar och säljer fordonstestsystem sedan 1988 på en internationell marknad med tyngdpunkt på navkopplade fordonsdynamometrar. Tillämpningar återfinns främst inom området forskning och utveckling i bilindustrin men återfinns även inom kvalitetskontroll, racing och eftermarknad. Bolaget har sin tekniska och kommersiella verksamhet i Rönninge söder om Stockholm. Produktionen är koncentrerad till Sverige och sker med underleverantörer på lego. Rototest är ett svenskt, onoterat, privat aktiebolag med stabil aktieägarstruktur.