Rotage investerar i Kvänum
På Rotage i Kvänum har man nu norra Europas mest avancerade anläggning för plåtbearbetning.
Därför har Rotage nu investerat i en högteknologisk bockautomatcell med sax från Salvagnini som ger korta ställtider och flexibilitet. Det finns stor potential i precisionsbockning och med rätt flöde ger det stora tidsvinster jämfört med vanlig kantpressning.
Bockcellen är utrustad med sax vilket ger Rotage möjligheter att tillverka komplicerade former som rundade radier i en och samma maskin. Man kan klippa långsmala detaljer, vilket man inte kan göra i robotiserade kantpressar. Hastigheten i maskinen är imponerande vilket medför att lådor och skåp tillverkas mycket effektivt.
Maskinen använder sig av ett bockverktyg som anpassas till all tillverkning. Systemet är flexibelt och lämpar sig likväl för stora som små serier. Cellen är utrustad med automatisk inladdning av plåt.Maskinen ska desl producera lådor och skåp i tunnplåt sam avhjälpa flaskhalsar vid kantpressning.
Ingemar Ronger berättar vidare att han startade Rotage i Kvänum för omkring 30 år sedan. Idag har företaget en modern maskinpark med hög automatisering och stor kapacitet.
Källa: Verkstäderna & Rotage
Om företaget
Rotage AB , beläget i Kvänum, är ett legoföretag till 100% med över 30-års erfarenhet av plåtprodukter. Vi har en modern maskinpark med hög automatisering och stor kapacitet. Idag har vi 5 laserskärmaskiner. I den ena kan vi tillhandahålla rörskärning. Vi har 2 stansmaskiner med automatisk laddning och sortering, 9 kantpressar, varav fem är robotiserade, samt ett 10-tal svetsstationer. Med vår robotcell för gängning/försänkning/pressmutter uppnår vi hög produktivitet vid stora serier. Idag är vi 55 anställda och omsätter ca 95 miljoner kronor.
Vårt breda kunnande och kompletta maskinpark gör oss konkurrenskraftiga inom detalj- och komponenttillverkning. Dessutom kan vi ombesörja komplett tillverkning av olika produkter, inklusive ytbehandling. Med våra kraftfulla CAD/CAM-datorer kan vi hjälpa till med ritningsarbete, produktutveckling och utbredning. Programmen vi använder är senaste versionen av Inventor och Autocad med applikationer som Autopol för plåtutbredning och bocksimulering i 3D.