Mobil blästring med torr-is
IBC AB i Eskilstuna jobbar med ett utvecklingsprojekt inom Robotdalen. Projektet går ut på att ta fram en prototyp för mobil blästring med torr-is med hjälp av industrirobot.
Kerstin kommer att finnas på Munktell Science Park i Eskilstuna i dag fredag mellan 13.15 - 14.00 tillsammans med företrädare för Robotdalen.
Kerstin Eriksson berättar:
- Jag ser nomineringen som ett starkt kvitto på att andra kvalificerade personer delar vår tro på den kommersiella potentialen kring torr-is och vårt utvecklingsprojekt.
- Vi samverkar med Robotdalen och tillsammans har vi i projektet visat att nyfikenhet, envishet och oräddhet lönar sig. Att sedan den klassiska industristaden Eskilstuna firar 350 årsjubileum i år, gör även det nomineringen speciell. Vi har haft, och har fortfarande, en kultur i Eskilstuna som präglas av nyskapande och kreativitet och flera av de nätverk vi ingår i, bl.a. Eskilstuna Fabriksförening och Vilstagruppen, skapar på sina sätt möjligheter för små företag som vårt att våga vara innovativa.
- Vi känner samtidigt att vi ligger rätt i konjunkturcykeln när vi nu i lågkonjunkturen tar fram en ny produkt som kan lanseras när det väl vänt.
Källa: Lärmaksi
Om IBC AB
Blästing med miljövänlig torr-is, CO2.
2006 samlade Kerstin Eriksson ett antal företag under namnet Keeron – De fem möjligheternas företag. Ett av dessa fem företag är IBC AB.
IBC AB:s erbjudande utgår från ditt företags och dina kunders behov. Metoden lämpar sig för de flesta blästringsuppdrag. På ett flexibelt, nära och kostnadseffektivt sätt erbjuder vi miljövänlig blästing. Själva blästingsprocessen är helt torr vilket för våra kunder innebär en relativt enkel och därmed kostnadseffektiv process. Låga kostnader innebär i sin tur att våra kunder kan erbjuda sin omvärld produkter till attraktiva priser. Kerstin och hennes medarbetare har lång erfarenhet av företagande inom bland annat bygg-, industrigolv- och utbildningssektorn. När vi nu formulerar vårt erbjudande inom blästring gör vi det med och för våra kunder och samarbetspartners. Tillsammans för varandra, vår gemensamma miljö och vår framtid.
Om SKAPA
Det Nationella Utvecklingsstipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas årligen ut av Stiftelsen SKAPA. Syftet med stipendiet är att uppmuntra initiativ och att medverka till att nyskapande och kreativitet i landet tillvaratas mer effektivt. Bakom utvecklingsstipendiet står Stiftelsen SKAPA. Det är ett av landets största och mest prestigefyllda uppfinnarpris. Det nationella priset delas ut till maximalt tre pristagare i samband med Tekniska Mässan i Stockholm. Prissumman är i år på totalt 980 000 kronor, 500 000 kr fördelas till de nationella vinnarna och 480 000 kr på de 24 länsfinalisterna. Bakom Stiftelsen SKAPA, står Stockholmsmässan, Svenska Uppfinnareföreningen, ALMI Företagspartner AB, Patent- och registreringsverket, VINNOVA - Verket för Innovationssystem samt Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond.