23948sdkhjf

Så hållbart blev Gränges 2020

Under 2020 gjorde Gränges flera stora framsteg inom hållbarhet. Bland annat rapporteras en betydande minskning av bolagets totala klimatutsläpp, samtidigt som andelen inköpt återvunnet aluminium ökade.

Hållbarhet är något som Gränges ser som en stark drivkraft och möjliggörare av bolagets långsiktiga konkurrenskraft och värdeskapande, vilket gjorde att bolaget satsade hårt på att komma framåt i hållbarhetsutvecklingen under året. Resultatet blev goda framsteg och att flera mål uppnåddes.

Totalt minskade Gränges klimatutsläpp per ton med 8 procent jämfört med 2019, vilket till stor del berodde på bolagets ökade inköp av återvunnet aluminium och koldioxidsnålt primäraluminium. Andelen inköpt återvunnet aluminium ökade till 22,5 procent från 19,8 procent 2019.

En annan del som Gränges la krut på var att öka sin användning av förnybar energi, och totalt ökade bolaget sin andel förnybar energi till 13 procent. Motsvarande siffra föregående år var 8 procent.

Bolaget ökade även andelen produkter med tredjepartsverifierad hållbarhetsinformation till 19 procent. På detta utvecklade Gränges verksamhet i Finspång ett verktyg för livscykel- och klimatanalys som ska göra det möjligt att deklarera miljöpåverkan för företagets produkter, inledningsvis för klimatavtrycket.

Utöver detta erhöll bolaget även en provosorisk certifiering – ASI Performance Standard, för sin produktionsanläggning i Finspång.

– Jag är mycket nöjd över att vi har intensifierat utvecklingen av ett bredare och mer hållbart erbjudande, eftersom våra kunder blir alltmer medvetna om vikten av att använda hållbara material. Att ha verifierad hållbarhetsinformation tillgänglig på produktnivå gör det möjligt för kunder att utvärdera klimatpåverkan längs sin värdekedja och förbättra deras hållbarhetsprestanda utifrån ett faktabaserat tillvägagångssätt, säger Gränges avgående vd Johan Menckel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.425